Csak nekem rémlik úgy, hogy a baloldal kormányzása alatt az ellenzék nem tehette meg hogy a politikát bevigye az iskolába?
Jelenleg a baloldal közkedvelt állítása: a fidesz párthű diákokat akar kinevelni stb
Ezzel szemben a valóság: hétfőn utaztak volna osztály kirándulni a hugomék, pont hazalátogattam, csodálkoztam hogy semmi készülődés vagy ilyesmi, megklrdeztem húgom, miért nem pakol?
Erre a következő párbeszéd lett belőle:
-mert nem megyek - mondja dacosan
-miért valami rosszat tettél?
-dehogy, csak a hülye fidesz tönkre tette a kirándulást is! -közölte velem a 11 éves hugom :O
-de hogy érted hogy tönkre tette?
-a tanárnő azt mondta találkozón, hogy amíg a fidesz ilyen addig nem megyünk sehova hogy megmutassuk hogy ez nem jó!
Nekem fogalmam sincs a tanárnő pontosan hogyan tálalta ezt, de egy tény, nem egy 12-14-16 éves gyerektől tapasztalok feltétel nélküli fidesz gyűlöletet, még csak nem is politizálnak, de már gyűlölik a fideszt! :0 ez most komoly? Tényleg ez a baloldal színvonala? Mi lesz itt 10 év múlva? -.- nemrég végzős emberrel beszélgettem, ő szintén feltétel nélküli fidesz gyülölő volt, a 2006os eseményekről vitáztunk, az sem tántorította el, hogy én 22 éves voltam akkor szóval személyesen éltem át.. viszont a döbbenet mindennél nagyobb volt, állítása szerint puccs történt :o méghozzá a gonosz fidesz követte el a gyanútlan jól irányító jóságos mszp ellen :o
ennyit a propagandákról -.- mi lesz itt 10 év múlva? -.-
Kamukérdés, kamusztorikkal.
Majd el is hiszem hogy 32 éves fejjel nem tudsz fogalmazni és szmájlikkal raksz tele egy politikáról szóló kérdést.
Azt is beveszem majd, hogy egy a Fidesz oktatáspolitikája ellen demonstráló tanár augusztusban fog sztrájkolni, tanidőn kívül. Ugyanmár, pont az volt a szép a tanárok összefogásában hogy felesleges feszültséget keltő partizánakciók nélkül zajlott hónapokon át, koordinálva, összefogva.
" nem egy 12-14-16 éves gyerektől tapasztalok feltétel nélküli fidesz gyűlöletet, még csak nem is politizálnak, de már gyűlölik a fideszt! :0 ez most komoly? Tényleg ez a baloldal színvonala?"
Ez nem a baloldal műve, hanem a Fidesz oktatáspolitikájának eredménye. Egy 14 éves gyerek is felfogja hogy a Klik nettó veszteséget okozott az oktatási intézményeknek és idióta szabályokkal rontotta az oktatás minőségét. Azt is felfogja, hogy a Klik állami irányítás alatt van, a Fidesz agyából pattant ki, tehát a Fidesz felelős az őket ért károkért.
Nem fogom sorolni hogy miért érintette negatívan a diákokat és tanárokat egyaránt a Fidesz oktatási(de)formja. Elmondták már százszor, és eddig is el ment a fületek mellett, ezután is el fog.
Kérdező, ha sikeresen akarsz uszítani adok egy pár tanácsot: Ha nem vagy biztos a fogalmazási és helyesírási képességeidben, ne add ki magad húsz évesnél idősebbnek. Sokkal eredményesebb (és a valósághoz közelebb álló) lenne diáknak adni ki magad. Annyi mindent lehetne hazudni! "Kiközösítettek a baloldali diákok!", "Mindenki örül a reformoknak!", "Sokkal több pénz jut az iskolámnak mióta két kézzel lopnak az okt.ügy. minisztériumban!"
Én is kétségbe vonom a kérdés hitelességét!
Egy pedagógus soha nem fog így megnyilvánulni. Mindig a rá bízott gyermekek érdekeit veszik figyelembe akkor is, ha egyébként a politikai helyzet nehézségek elé állítja.
Az igazi pedagógus van olyan intelligens, hogy nem fogja a gyermekeket büntetni azért, mert az éppen kormányon lévő párt nem megfelelően kezeli a közoktatás problémáit.
Elképzelhető, hogy létezhet ilyen, szakmailag alkalmatlan pedagógus is, de nagyon csodálkoznék, ha valóban így lenne, mint ahogy leírtad.
Szakmai alkalmatosságtól függetlenül nem csinál ilyet felnőtt, politikával foglalkozó, diplomás ember. Ha a diákjai érdekeit nem is nézi és valóban csak az ellenzékiség kedvéért demonstrál, akkor is kontra-produktív egy ilyen megnyilvánulás. Egy kétbites is felfogja hogy ezzel több kárt okoz mint hasznot.
A kérdező találjon ki életszerűbb szituációkat, ezzel nem sok embert fog hülyíteni.
Istenem ennyi sőgért.. miért lenne már kamu, régen mi is mentünk osztály kirándulni nyáron..
Az osztályuk tanulmányi versenyen nyerte a lehetőséget, lehetetlen pénzre beváltani, max ha eladják egy másik osztálynak!
És könyörögöm 32 vagyok, nem 50 hogy a pcsába ne ismerném a szmájlikat, mi hoztuk divatba őket az sms korszakban -.-
Nem a nyári osztálykirándulás ötlete hihetetlen, hanem a tanár tette és magyarázata.
Viszont sikerült bebizonyítani hogy a szövegértési képességeiddel is gondok vannak. Lassan kezdődik az iskola, javaslom menj el korrepetálásra. Létező tanárhoz, persze, kitalált nem ér! :)
Az osztálypénz papírra, meg krétára megy.
Nyáron tábor van, nem kirándulás.
Nyáron is tartanak osztálykirándulásokat, nem itt sántít a sztori.
Az osztálypénz mennyisége és elköltése osztályfüggő. Nálunk anno keveset szedtek, és a szülőkkel megegyezve krétára, papírra, nyomtatásra költötték, cserében mindenki magának fizette a kaját/piát az osztálykirándulásokon. Más osztályokban többet szedtek, mert beleegyeztek a szülők, és több mindent megengedhetett magának az osztály.
Ha a tanár balos és az elégedetlensége így nyilvánul meg, az akkor sem egy párt hibája, hanem az egyéné. Máskülönben pedig mindjárt keresek neked egy fideszes tanárt és én is olyanokat fogok írni, hogy "tényleg ez a fidesz színvonala?" "a fidesz hogy viheti be a politikát az iskolába" stb. stb. nem lenne logikus..
Nemtovábbá pedig nekem is van hasonló történetem:
Év vége van, már kitörtek a pedagógustüntetések és fel is hoztuk ezt a témát az egyik tanárunknál, mert vele jól el lehet beszélgetni. Beszéltünk arról, hogy mit tartunk rossznak, milyen jelentősége van általában egy akármilyen demonstrációnak stb. Egyik oszt.társam pedig szakadatlanul értetlenkedett a hátsósorban, hogy a mostani tüntetések nem-e a fizetésemelésről szólnak (ahogy azt a fidesz állította) és ezért nekünk nincs semmi közünk hozzá.
A tanítanék mozgalom, a Herman Ottó, a Teleki Blanka, a különböző civilszervezetek (pl.: F. Diákparlament), szakszervezetek nyílt leveleiben/pontjaiban szó nem volt fizetésemelésről, akkor vajon honnan szedte? Vajon kinek az érdeke hazugságokkal megosztani az embereket?
Az én példám nem konkrétan a diákokra terjed ki, de azt nagyon jól szemlélteti, hogy ki milyen eszközökkel próbálja megnyerni magának/uszítani a másik ellen az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!