Népszavazás Nagy-Romániáról?
Ha kellő aláírás összegyűlik, ki lehetne írni egy népszavazást Nagy-Romániáról? Konkrétan a szavazás arról szólna, hogy átadnánk a területeket Romániának a Tisza vonaláig.
Miért lenne ez jó Magyarországnak?
1. Magyarország keleti régiója elmaradott, csak visszatartja a többi részt a fejlődésben. Egy kisebb országgal jobb GDP-t produkálhatunk, jobb lenne az életszínvonal.
2. Romániával történelmi megbékélés lenne. Nyernénk még egy feltétlen szövetségest.
3. Fidesz szavazóként úgy érzem, a határon túli magyarok több jogot élveznek Magyarországon, mint a magyarországiak. Pl. szavazhatnak levélben, nem kell 27%-os áfával számolniuk, és csomó támogatást is kapnak csak azért, mert magyarok. (Nem mintha elvitatnám tőlük, mert megérdemlik nagyon is) Ezzel a lépéssel a Tiszántúlt két oldalról támogatnánk. A magyar kormány iskolákba, kórházakba ruházna be, a román kormány pedig nyilván az iparba és a mezőgazdaságba.
A népszavazáson természetesen Románia állampolgárai is részt vennének, hiszen ez az ő ügyük is. Pontosan úgy, ahogy most az erdélyiek szavazhatnak magyar belpolitikai ügyekben.
Hol lenne érdemes elkezdeni az aláírásgyűjtést?
Mielőtt lehurrognátok ez nem egy troll kérdés!
Én olyan románisztánnak örülnék ami hasonlít a kiflire.
Amúgy meg a hozzád hasonló nyomorultakat kellene odacsatolni. :D
inkább erdélyt visszacsatolni Magyarországhoz. A nagy románia csak álom ami sosem volt. a nagy Magyarország létezett sokáig, valós volt , és nem álom. Én magyar vagyok, az is maradok, akármennyire szar ország.
Amúgy csak a DVSC kéne, mi? te troll a Loki miénk marad
Ha troll kérdés, ha nem, elég sokan vannak akik még az anyjukat is megqrnák +0.1% GDP bővülés miatt, Nyugaton is inkább elb**szák a jővőt csak hogy a jelenben jobban pörögjön a gazdaság.
A gazdasági teljesítmény nem minden, a heterogén nemzetállamoknak van jövője ahol jelen van a nemzeti identitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!