Miért alakult úgy hogy a liberális jelző szitokszó lett, mikor régen az értelmiséget (is) jelentette?
Azért mert a "mianstream" liberalizmusnak semmi köze nincs ahhoz az eszméhez amiről a nevét kapta.
Például az "úgynevezett" liberálisok betiltanák jobbikot és a felvonulásait, mert hogy "szélsőjobbosok és nácik". Továbbá a facebook-ot és egyéb oldalakat is a liberálisok unszolására cenzúráznak.
Ezzel szemben a valódi liberalizmus a szólásszabadságot hirdeti. Ami a szélsőjobbosokat, a nácikat és a rasszistákat ugyanúgy megillet mint bárki mást.
És így válik mai úgynevezett "liberalizmus" és politikai korrektség a valódi liberalizmus legnagyobb ellenségévé.
"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"
Ez a kérdés megmagyarázza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__800..
A feltevője egy tipikus liberális.
A liberalizmus egy bonyolult dolog.
Elméletben szabadság, egyenlőség, testvériség van. Ez azt jelenti, hogy legyél olyan amilyen lenni akarsz, mi elfogadunk. Nemtől, bőrszíntől, vallástól, mindentől függetlenül.
Ez így szépen, és jól hangzik, csak sok veszélyt rejt magában.
A migráns helyzet egy tipikus példa erre. Tekintsük egyenlőnek az arabokat, segítsünk rajtuk, ahogy csak tudunk. Egy normális társadalomban már az első terrorveszélyes egyénnél azt kellett volna mondani, hogy ácsi van! De a liberalizmus nem így működik. Itt segítünk ahogy tudunk, mert az emberek sokkal többet érnek, mint a terrorfenyegetettséggel való törődés. Meg is van az eredménye.
De mondhatnám a melegfelvonulást is, ahol a melegek végigtáncikálnak a városon. Jó, jó, vállalja fel az ember nyíltan, attól még emberszámba vesszük. De felvonulás? Az már egyenlő a provokációval!
A kettős mércéről pedig már ne is beszéljünk.
Erről rengeteg vicc született.
"- ÉN BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY FEKETE VAGYOK! - MILYEN BÁTOR EZ AZ EMBER!
- ÉN BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY FEHÉR VAGYOK! - A MOCSKOS RASSZISTA!"
"- ÉN BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY NŐ VAGYOK! - MILYEN BÁTOR ASSZONY!
- ÉN BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY FÉRFI VAGYOK! - A SZEXISTA MINDENIT AZ ILYEN DISZNÓNAK!"
De ugyanekkora felháborodást idézne elő, ha a melegfelvonulás után rendeznénk egy hetero felvonulást.
Szóval, itt nem liberalizmus van, csak a sok hülye azt hangoztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!