Mindig is az volt, csak az SZDSZ anno a magáénak követelte ezt a jelzőt, rászartak egy jó nagyot, szétkenték rajta, aztán úgy visszadobták a közgondolkodásba, mintha mindig is ilyen lett volna, azóta pedig a sok agyatlan kretén rájuk asszociál a liberális szó hallatán.
2016. júl. 25. 19:52
5/13 anonim válasza:
A 90-es években nem volt szitokszó.
Csak akkoriban azt hitte mindenki, hogy liberálisnak lenni annyit jelent, hogy utálni kell a kommunistákat.
Aztán, miután ez lecsengett, a legtöbben elidegenedtek tőle, mert kiderült, hogy a liberalizmus a multikulturalizmussal, kissebségtutujgatással, homoszexuális propagandák terjesztésével egyenlő.
2016. júl. 25. 20:11
6/13 anonim válasza:
Nem tudom, de normális emberek számára sosem volt pozitív jelző. Sokakat megtéveszthetett ettől még. Furcsa, hogy negatív jelzővé vált, miközben a liberalizmus nagyon is jelen van (migráncsvédelem, melegek jogai, cigányok jogvédelme, TASZ, Amnesty, LMP, DK, Együtt, PM, politikai korrektség, holokauszt-téma, nácizás, fasisztázás, rasszistázás, stb.). Tévedés, hogy a liberalizmus régen más volt.
2016. júl. 25. 20:20
7/13 anonim válasza:
"a liberalizmus a multikulturalizmussal, kissebségtutujgatással, homoszexuális propagandák terjesztésével egyenlő."
Érdekes. Én liberális vagyok, aztán nem tutujgatok senkit, nem terjesztek semmilyen propagandát. Csak nem akarok semmit senkire rákényszeríteni ha nem muszáj, és elmondom a véleményemet. Érdekes, hogy neked a szabadság tutujgatás, a szabad véleménynyilvánítás meg propaganda.
2016. júl. 25. 20:22
8/13 anonim válasza:
Az emberek a PC-t utálják, csak hülyék hozzá, hogy meg tudják különböztetni a liberalizmustól.
amikor is a francia liberálisok lenyakaztak egy csomó embert, hogy legyen demokrácia, és ez milyen demokrata...
miközben angliában már 100 évvel ezelőtt különösebb fejhullások nélkül kezdődött el a polgárosodás
és ne fogjuk arra, hogy XVII Lala nem akart demokráciát, és a hozzá hasonlóak pusztultak
a korszakalkotó tudós Lavosier pusztán azért halt meg, mert csípte a szemét a "demokratáknak"
pont erről beszéltem
a liberális=fejlődésmiegymás konvervatívizmus=királypártiság rossz gonosz feudális
2016. júl. 25. 20:31
10/13 anonim válasza:
Nyilván az 1700-as években máshogy mentek a dolgok. Az emberek sokkal könyedebben gyilkoltak le nagy tömegeket, mint manapság. Attól még ez a válasz a kérdésedre. A francia forradalom idején lett a liberális szó először pozitív jelző.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!