A bíróságok ma mennyire fideszesek avagy mennyire ellenzékiek?
Figyelt kérdés
Én eddig úgy láttam, hogy az ügyészség kétségtelenül fideszes, de a bíróság azért még némileg tartotta magát (amennyire tudta persze).
Aztán mostanában ott is fordulatokat tapasztalok, és számos ügyben látom, hogy ott is egyre inkább mellőzésre kerül akár maga az anyagi jog is, ha az éppen ellenkezik XY fideszes akárki érdekeivel.
Szóval sztem a jogállamiságnak jelen pillanatban vége, de szeretném tudni, ez mennyire általános és főleg milyen mértékű jelenség.
Mi a véleményetek?
2016. aug. 7. 09:26
1/3 anonim válasza:
Nagyon Fideszesek, alig ellenzékiek.
2/3 anonim válasza:
Ide is és oda is játszanak. A kolontári katasztrófa az ellenzékiek számlájára írható, mégis felmentettek mindenkit.
3/3 A kérdező kommentje:
egyébként igen. engem is legjobban a kiismerhetetlenség zavar. olykor erős balra húzást látok, olykor meg azt, hogy a fideszes emberen nem fog a jogszabály, szóval tényleg leginkább nem tudható előre, éppen melyik bíróság milyen beállítottságú (bár némelyikről azért szóbeszédből mégis tudjuk)
2016. aug. 7. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!