Az ellenzékiek miért nem képesek konzekvensek lenni?
Most nem is a politikusokra gondolok hanem fideszen kívüliekre.
Nincs igazán tapasztalatom a mostani otthoni helyzettel, mert régebben külföldön élek és nem is nagyon látogatok magyarországra az utóbbi 6 évben, a helyzetet rokonok elmesélései alapján ismerem leginkább, de ami meglep, hogy sok ismerős, régi tanár meg hasonlók, akitől az ember több intelligenciát feltételez, mind teljesen inkonzekvensen bírálnak hol ezt hol azt.
Pl. ugyanaz az ember hol akasztaná a vezetőket, hol a halálbüntetés ellen kampányol. Hol a Putyin-t támadja, és az EU-nyaló politikát osztja, de 1 nap múlva az EU a leghülyébb intézmény.
Egyik posztjában a Merkelt ócsárolja, de a másikban már ő az "istennő", mert épp a megosztott mémben Orbánt sztja ki.
Az ilyenek joggal neveznek bárkit is nyájnak? Lehet hogy nem jó az ami van, de mi lesz ha ilyen tökkelütöttek szavazhatnak?
Mi lenne ha egyszer valamit konzekvensen vallanának?
Egyáltalán van esélyük így a "nyáj"-jal szemben? Mivel a nyáj legalább konzekvensen egyirányba megy...
"Egyáltalán van esélyük így a "nyáj"-jal szemben?"
van egy rossz hírem... semmivel sem vagytok jobbak mint a vallásos fideszesek
csak ti abban hisztek hogy nagyon értelmiségiek vagytok
"Egyáltalán van esélyük így a "nyáj"-jal szemben? "
- Van egy rossz hírem kérdező. Itt ti vagytok a nyáj.
De most tényleg. Tudott mást is a mélyen tisztelt ellenzék a fújóláson, és azon a nagyszerű meglátáson, hogy kevesebbet kéne adóztatni és több és jobb közszolgáltatást nyújtanin kívül?
A 90es években liberálisnak lenni azt jelentette, hogy a tervgazdálkodás helyett át kell térni a piacra, ma pedig azt, hogy ha másképp gondolkodsz akkor idióta vagy. Lásd migránsválság. Ez lehet nektek túl magas, sokszor el lett mondva egyszer sem fogtátok fel. Nem a fidesz köpte arcon a liberalizmust, hanem azok akik ma liberálisnak nevezik magukat, de közben autoriter véleményterroron kívül semmit nem tudnak felmutatni, amit amúgy az előző rendszerben úgy gyűlöltek.
Utolsó: van egy rossz hírem, frusztrált vagy. Szerintem kezeltesd. Bár ne, benneteket így szeretünk.
Nem mi tartjuk magunkat értelmiségnek, hanem tény hogy a mérnökök az értelmiséghez tartoznak.
A lakatosjózsiknak meg az árufeltöltő petiknek meg nem kell elmenni magyarországról, sőt még érettségi sem kell hogy mindenkinél okosabbnak higyjék magukat.
"csak ti abban hisztek hogy nagyon értelmiségiek vagytok"
Nem. én római katolikus vagyok. És egyedül. Tudom te csak nyájakban tudsz gondolkodni, esetleg falkában, nem hibáztatlak ezért.
A nyájat egybként csak idéztem, egyébként semmi bajom a jobboldali eszmékkel, még a bal mellett is el tudnék élni békésen ha nem annyi lenne az érvrendszerük hogy sz_ar az eu mert belepofáznak a politikánkba, de jó az ez eu mert orbánt leosztotta.
Akkor döntsék már el hogy melyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!