Miért van ez a baloldali kettős mérce? Az, hogy a nyugat-európában élő magyarok csak konzulátuson szavazhatnak a demokrácia sárbatiprása, de a határon túli magyarok csak ne szólogassanak be a mi dógunkba aki nemittél'?!
Egyszerű a válasz, a határon túliak nevében lehet csalni, a támogatott (megkent) szervezetek ezt intézik is,
a nyugaton élők nevében ez már nehéz, mincs semmilyen összefogó, fideszbérenc szervezetük.
(mit gondoltok miért kaptak pl. a vajdasági szervezetek 50milliárd támogatást 'vállalkozásfejlesztésre?!)
# 4/10 Időpont ma 17:59
Most hogy jönnek ide a nem magyar állampolgárok? Szó sem volt róluk.
# 7/10 Időpont ma 19:02
Azért kell libsizni mert ennyit tud. Mint Móricka amikor minden második szavaza káromkodás, és ezzel akar nagyfiú lenni.
Provokátor kérdező, szia!
A határon túli magyarok ne más f..szával verjék a csalánt és ne merjenek dönteni olyan dolgokról, amik nem az ő, hanem az én életemet befolyásolja. A külföldön élő magyarok jellemzően nem kitelepültek, hanem kétlaki életet folytatnak, tehát az ő életükre hatással van az, hogy mi történik itthon.
Az lenne a korrekt, ha nem állampolgársághoz, hanem lakcímkártyához lenne kötve a szavazójog. Nem érdekel és felháborító, hogy a 80 éves Jolánka néni Erdélymedveb..sznádon, aki utoljára 30 éve kirándult egyet Budapestre, dönthet arról, hogy hogy kellene Magyarországnak működnie. Egy olyan országnak, ahol ő nem él, ahova adót nem fizet, amihez lényegi köze nincs.
A kettős mérce az, hogy a külföldön élő anyaországi magyarok nem szavazhatnak ugyanúgy levélben. És ez nemcsak nyugat-európaiakra vonatkozik, természetesen. Én nem vagyok magyar állampolgár, de külhoni magyar vagyok, és itt, ahol élek, vannak magyarországról ide települt ismerőseim, barátaim is.
Egész egyszerűen értetlenül nézem, hogy itt született, magyar állampolgárságú barátaim levélben szavazhatnak, az ugyanitt élő, de Magyarországon született magyar barátaimnak meg ehhez autóba kell ülni, és egész napos kirándulást szervezni.
Ez abszurd és érthetetlen, teljes hülyeség.
Hogy ezt a baloldaliak (is) szóvá teszik, az szerintem helyes. Hogy ők maguk is kettős mércét alkalmaznak, az meg helytelen, és nagyon rossz válasz a kormány által alkalmazott kettős mércére.
Az egyetlen korrekt megoldás az volna, ha teljes egyenlőségjelet tennének a határon túl élő magyar állampolgárok közé (ha már az a szöveg, hogy ők tényleg elfogadnak egyenértékű, ugyanolyan magyarnak minket is), és vagy egyik se, vagy mindkettő szavazhasson levélben. Máshogy nem kóser, és kettős mérce...
Szavazhatnak levélben azok is. Senki nem tiltja meg, hogy lemondjanak a magyar lakcímükről.
"tegnap 19:23"
Igazából az lenne a legjobb ha senkinek se lenne leveles szavazása. Ha valaki nem veszi azért a fáradságot, hogy Magyarországra menjen szavazni az megérdemelheti, hogy nem szavazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!