Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy a kereszténység...

Igaz, hogy a kereszténység 800 millió embert ölt meg és, hogy 56-ban valójában ellenforradalom volt?

Figyelt kérdés

Ebben a kérdésben én (44%-os) azt állítja, hogy a kereszténységnek nem volt 800 millió áldozata és, hogy 56-ban NEM ellenforradalom volt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..

De 0%-ot kaptam. Aki viszont a kommunista oldalról linkelt az meg 50% körüli lett.

Ne értsetek félre! Nem önigazolás vagy provokálás miatt tettem fel a kérdést!

De ez olyan, hogy amikor behajt valaki egy alagútba és mindenki vele szembe jön, akkor azért elgondolkoztató, hogy biztos mi hajtunk megfelelő irányba?

2016. aug. 5. 22:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Egyrészt, minek nézed a pontozást? Tök fölösleges. Arra jó, hogy néhány szellemileg alultáplált sír rajta, hogy a "mocskos liberális véleménydiktatúra" lepontozta, és akkor szépen ki lehet röhögni.

Másrészt igazából akartam egy szép hosszú választ írni, de mivel ott is csak liberálisozásra futotta tőled, nem pazarlom a biteket.

(A 800 millió áldozatot a franc se tudja, 56 meg annyira ellenforradalom, amennyire volt normális országvezetés úgy 100 évre visszamenőleg. Gyk.: semennyire)

2016. aug. 6. 06:57
 12/20 anonim válasza:

Ti nagyon okosak vagytok :)

Biztos éltetek 56-ban.. fantasztikus. Fejet hajtok előttetek

2016. aug. 6. 09:16
 13/20 anonim ***** válasza:

A kereszténység áldozatainak száma akárhogyan nézzük, szubjektív. Van, aki kizárólag a vallás nevében megölteket számítja ide (inkvizíció, boszorkányégetések). Van, aki abból indul ki, hogy akkoriban az állam és egyház nem vált szét, és ideveszi a keresztény államok politikai döntéseiből kiinduló gyilkolásokat (keresztes hadjáratok), vagy a véletlen áldozatokat (Dél-Amerika lakossága a behurcolt betegségek miatt). Megint mások abból indulnak ki, hogy a kereszténység alapból elítéli a gyilkolást, így ezek az áldozatok nem a kereszténység áldozatai, hanem a magukat kereszténynek valló nem igazi keresztényeké. És mindegyik álláspont védhető.

Az ellenforradalom definíciója tudtommal az, hogy nem pusztán megdönteni igyekszik a fennálló hatalmat, de kifejezetten egy korábbi rendet akar visszaállítani (tehát nem előre, hanem visszafelé megy). 1956 esetében ez a világháborút megelőző korszak lett volna, ennek a visszaállítására tudtommal az 1956-os forradalmárok egyértelműen NEM törekedtek, tehát az "ellenforradalom" megnevezés hibás, azért használták rá az ellenzői, hogy ellenszenvet keltsenek a forradalom ellen.

2016. aug. 6. 19:19
 14/20 anonim ***** válasza:

'A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.

# 7/13 Időpont ma 00:13'

Na hadd hallom, emberek!

Kinek mi a baja, bánata a válaszommal?

Azt hiszitek, lepontozással sokra mentek?

2016. aug. 6. 20:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Érdekes vita, nem vagyok szakértő, csak egy dologra reagálnék.

„Megint mások abból indulnak ki, hogy a kereszténység alapból elítéli a gyilkolást, így ezek az áldozatok nem a kereszténység áldozatai, hanem a magukat kereszténynek valló nem igazi keresztényeké.”

Ez a nézőpont azért nem védhető, mert az egyház nevében, valamint jóváhagyásával folyt igen sok gyilkolászás, és bár nyilván voltak/vannak olyan keresztények, akik elítélik az egyházfőt, ám mégsem tettek ellene sosem, sőt, gondolom, vígan odavoltak a pápákért ennek ellenére.

Van egy nagyon jó könyv az angol középkorról, meglehetősen szórakoztató módon mutatja be azt, hogyan lett az egyház (nem az anglikán, hanem a római katolikus) az uralkodó által szervezett gyilkolás erős bástyája azáltal, hogy a keresztény katonáknak felajánlotta, megfelelő javadalmazás ellenében „leimádkozza” róluk az ölés halálos bűnét.

Nem maga a vallás nyilván a felelős, hanem az egyházi méltóságokat viselő emberek. Erre mondják, hogy „az eszme nem tehet arról, kik hisznek benne” (sajnos nem jut eszembe a pontos idézet).

2016. aug. 6. 22:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem igaz, a sok divatkomcsi hazudozik.
2016. aug. 6. 22:07
 17/20 anonim ***** válasza:
Először is nemzeti bolsevik vagyok. Szerintem '56 forradalom volt, mert az akkori "kommunista" kormány és állam, egyre inkább emlékeztetett a feudalizmusra és a kizsákmányolásra, a másik pedig hogy pont a munkások és a parasztok lázadtak és jött is a jó rendszer Kádár János alatt, de az volt a baj hogy az amcsik mindig keverték a sz@rt ezért nem volt meg sok minden ami kellett volna.
2020. ápr. 17. 12:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Amerikaiaknak jobb dolguk is volt, mint sz*rt keverni :)

2020. ápr. 17. 18:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Igaz.
2021. máj. 11. 15:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Tuti biztos?

2021. máj. 11. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!