Miért csak beszélnek a munkaerő, nyugatra való kiszivárgásáról, és miért nincs érdekükben év végéig folyamatosan emelni a pénzeken?
Végtelenül buta emberek vannak a Parlamentben, Szlovákián pár éve még röhögtünk, most kint voltam szét nézni, és azt hittem már eltévedtem....
Amit ellopnak az országtól fejenként, abból rendezni lehetne azokat a dolgokat amik még megkérdőjelezhetőek. Pedig csak annyi kéne hogy leülnek a nagyfejűek, rácsapnak az asztalra és némi osztás szorzás után, azt kellene hallanunk következő hónaptól egészen év végéig, folyamatosan szemmel láthatóan nő a fizetés.
És nem ilyen 50-70 ft-al hanem 150-200-al. Tehát eddig könnyűgépkezelőként 745-el dolgozok, következő fizetésem már pl lehetne 950-es órabérrel.
Nos minden a kereslet/kínálattól függ, ha a magyar dolgozik éhbérért is, akkor mi a fenének adjanak neki egy fillérrel is többet, ha ennyiből is fel lehet tölteni az állásokat?
Igaz, vannak egyes gyárak, ahol 1,5 hónap alatt lecserélődik szinte a teljes gyártósor, mert az összekuporgatott kis pénzükből elvégeznek egy gyorstalpalót németből és tovább állnak nyugatra. De működik a gyár? Működik. Amíg van a szabolcsi falvakból utánpótlás a gyártósorra, addig működni fog.
Jahh a buta magyar ember éhbérért is dolgozik..
Nálunk az volt, hogy mivel közel van bp (autóval 40 perc külvárosi gyártelep 25-30 perc), a munkások sorra szivárogtak bpre, 15-20 ezerrel magasabb fizetésért, a következmény Nem az lett, hogy kénytelen volt a cég fizetést emelni, hanem fogta és áttelepítette a gyártósort BAZ megyébe! Az itt rekedt emberek pl akinek nincs autója, vagy család miatt Nem akar minden nap ennyit utazni stb azoknak nem hogy magasabb lett a fizetése, hanem munkanélküli lett, vagy a szerencsésebbeket felvették máshova 10 ezerrel kevesebbért, mert megnőtt a munkákra a kereslet, a semminél bármi jobb alapon már akármit elvállaltak az emberek!
Akik ezeket a rá kell csapni az asztalra meg a magyar hagyja magát kihasználni dolgot magyarázzák, azok vmi burokban élnek vagy nem tudom Mi van velük, lehet anyuci fizeti a rezsit ha nincs munka.. -.-
Az a baj, hogy az állam max a minimálbért szabhatja meg, semmi mást nem.
És jól mondja az egyes, ha magasra teszik a minimálbért, elveszítik a cégek ami miatt jöttek: az olcsó munkaerőt. Márpedig akkor mennek tovább, nem maradnak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!