Miért nem emeljük a fizetéseket?
pl egész egyszerűen fel kéne csak oldani azt, hogy mesterségesen alacsonyan tartjuk a forintot, hamar 290 lenne az euró. A bérek pedig emellett is mennének felfelé, reálértéken hamar meglenne 30-50% bérnövekedés.
Nem tudom már elképzelni, hogy milyen multit akarnak még idecsábítani az alacsony forint - alacsony költségek miatt, mert nincsen már aki dolgozzon ezeknél a cégeknél.
(És amint beállt a forint, akkor akár megkezdhetjük a csatlakozást az euróövezethez, ha szükséges. Mikor csinálnánk, ha nem most, amikor ennyire stabil a világgazdaság?)
Különös módon egy-két ismert multi is most hozta be hogy térítik a helyi és volán bérleteket teljes egészében, és emelték is hozzá az órabért igaz csak 50ft körüli összegre kell gondolni.
Mert ide sem jön senki, a cigány se.
"Mikor csinálnánk, ha nem most, amikor ennyire stabil a világgazdaság?"
Azt hittem, az lesz a mondatod vége, hogy: amikor Magyarország jobban teljesít...
Te tényleg ennyire nem értesz a gazdasághoz?
Ezzel az erővel kérdezhetted volna azt is, miért nem nyomtatunk még (azaz az MNB) forintot.
Magyarázd el nekem akkor! Pont erről szól a kérdésem...
Oké... és most mit használnak ahhoz, hogy gyenge maradjon a forint, és mi látná kárát annak, ha erősebb lenne?
De sőt.. úgy általánosságban mi lehet a cél? Még el akarják költeni a mostani eu-s ciklus pénzeit miharabb, hogy még olcsón, olcsó munkaerővel meglegyen minden(na meg akkor többet lehet lopni, és még a választásokon is jól mutat, ha előbb vannak készen a dolgok), és akkor utána lenne érdemes feloldani ezt a „mesterségesen alacsonyan tartjuk a forintot” dolgot?
Hmmm... végülis nem hülyeség, mert ha úgy számolnak, hogy most nyernek, akkor pont utána választásokra lehet valami ilyen... zseni vagyok, megfejtettem 😃 és akkor már lassan időszerű lesz az európai egyesült államok, annak a követelményeit kell teljesíteni, és akkor már több oldalról sem fog beleférni a szar oktatás... szóval akkor ha olyan 6-10 év múlva születik a gyerkőcöm (az még bőven belefér), akkor már egy jópár éve bejáratott hibáktól mentesített, új, európai oktatásban vehet részt. Szupi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!