Létezik még a KDNP önálló pártként?
Na ez egy jónagy állatság. Ha az emberek nem szavaznak egy pártra valószínűleg azért van mert nem akarják. Ha egy szavazatot pl a FIDESZ kap meg milyen jogon adja másnak?
Ez antidemokratikus és a nép ellen való.
Szia, én tagja vagyok a KDNP-nek és az IKSZ-ek is és direkt azért regeltem, hogy eloszlassak pár kételyt. Olvastam olyat, hogy közös alapszervezetei vannak a KDNP-nek meg a Fidesznek :) Persze, hogy nincsenek, viszont van kettős tagság a két párt között-tagja lehetsz mindkettőnek, de ez egyébként nem jellemző.
Izraelita műhelye a KDNP pártalapítványának a Barankovics alapítványnak van, és a zsidó-keresztény ószövetségi gyökerekre hivatott felhívni a figyelmet, de ez bonyolultabb vallásszociológiai fejtegetést igényel, mint amilyet én megengedhetek magamnak.
A KDNP önálló. Van 18 ezer tagja, alapszervezetei, képviselői, parlamenti frakciója és a Fidesz-KDNP szövetség a Fidesznek épp úgy érdeke, mint a KDNP-nek. A Fidesznek nagy részben a KDNP ad legitimitást a politikai paletta jobb oldalán.
Mi lenne a KDNP-vel ha nem lenne Fidesz? Van másfél millió gyakorló keresztény ebben az országban + 6 millió megkeresztelt. Az emberek 75 százalékát pap temeti el, fele templomban esküszik, tehát nagyon is erős párt lehetne a KDNP. Csak ehhez még több alapszervezet kell, és bizonyos párton belüli reformok + olyan politikai szituáció, amelyben konfrontálódni tud a két párt. A Fidesz-KDNP szövetség 2006-os léte óta ilyen nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!