Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Számotokra fontos, hogy...

Számotokra fontos, hogy milyen végzettsége van egy politikusnak?

Figyelt kérdés

Szeretnék politikus lenni. Ugyebár nemrég kikerültek a ponthatárok és hát jogi pályára nem tudok menni ( 430 pont kell minimum az államihoz, én max 390-400 körül számítok, szüleimnek nincs rá pénze tehát csak állami egyetem játszik ). Ehelyett elmegyek mérnöknek, így ha mégsem tudok politikusnak menni, értelmes szakmám lesz és el is fogok tudni helyezkedni.

Ha mégis sikerülne politikusnak lennem az egyetem után, zavarna titeket ha nem jogász, hanem mérnök végzettségű lennék?

Hülyén hangzik, persze, de ez nekem fontos.

Nem azért megyek egyetemre, hogy legyen diplomám, olyan szakra megyek, amit szeretek csinálni.

2016. júl. 31. 19:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mérnök politikusnak jobban örülök, mint jogásznak. Persze, kell alapvető jogi tudás a munkához. Ettől még az szerintem csak előny egy politikusnál, ha a valós problémákhoz is ért, nem csak a jogi kiskapukat tudja megkeresni. Egy mérnöknek sokkal szélesebb a képe van olyan dolgokról, amikről egy jogásznak lehet fogalma sincs. A törvényhozásban előnyös, ha olyanok ülnek, akik tudják mi felett döntenek, és nem csak a jogi keretet.

Egyébként mérnöknek tanulok, és nekem sem idegen a politika. Milyen pártban gondolkozol?

2016. júl. 31. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!