Számotokra fontos, hogy milyen végzettsége van egy politikusnak?
Szeretnék politikus lenni. Ugyebár nemrég kikerültek a ponthatárok és hát jogi pályára nem tudok menni ( 430 pont kell minimum az államihoz, én max 390-400 körül számítok, szüleimnek nincs rá pénze tehát csak állami egyetem játszik ). Ehelyett elmegyek mérnöknek, így ha mégsem tudok politikusnak menni, értelmes szakmám lesz és el is fogok tudni helyezkedni.
Ha mégis sikerülne politikusnak lennem az egyetem után, zavarna titeket ha nem jogász, hanem mérnök végzettségű lennék?
Hülyén hangzik, persze, de ez nekem fontos.
Nem azért megyek egyetemre, hogy legyen diplomám, olyan szakra megyek, amit szeretek csinálni.
Ha olyan szakra mész, amit szeretsz csinálni, mi a f.ért akarsz politikus lenni?
Amúgy marhára nem létkérdés, milyen végzettsége van egy politikusnak, de azért péket/szabót/írógépszerelőt nem szeretnék még egyszer, ezek már bizonyítottak politikusként.
Az én véleményem az, hogy egy politikusnak legyen diplomája, mert az azért már feltételezi hogy képes folyamatokat/ összefüggéseket átlátni, tervezni, ok- okozati összefüggéseket megérteni, döntései lehetséges következményeit felmérni.
De erre nem csak jogi diploma birtokában lehet képes. Sőt! Számtalan terület van, ahol sokkal előnyösebb egy másfajta diploma. Pld. EÜ. miniszter inkább orvos végzettségű legyen, aki dolgozott is a szakmában, gazdasági miniszter közgazdász, oktatási tanár...
"Azért nem árt, ha egy politikus legalább annyira ért a joghoz, hogy amikor összerak egy törvényjavaslatot, akkor nem tör ki a röhögés a parlamentben."
Egy politikus sem rak össze egymaga egy törvényjavaslatot. Arra munkacsoportok vannak - a politikus csak qa nevét adja hozzá.
Nekem egyáltalán nem.
Elsődlegesen is becsületes legyen, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!