Lehetne e Magyarországnak a legerősebb hadserege a környéken és azokkal vissza tudnánk állítani trianont?
Nem.
Először is nem hiszem, hogy a magyar lakosság többsége támogatná. A magyar szerintem azért értelmesebb nép ennél.
Másodszor, ha elkezdenénk csinálni a cirkuszt akkor a környező országok és az EU gazdaságilag megfojtana minket kb két hét alatt.
Harmadszor, ha megtámadnánk egy velünk szövetséges országok akkor NATO pillanatok alatt itt teremne az USA-val az élen, és kicsinálnának minket.
6#-os vagyok:
Megmondtam, bele kell nyugodni, erre szerintetek egymagyar nem nyugszik bele. Akkor ne nyugodj bele, csak neked rosszabb így nem az országnakjobb, és kikell ábrándítsalak, nem vagy nagyobb hazafi mint én...
#6.: "Trianonba bele kell nyugodni. Nem fog változni adolog (...) Jobbha elfeljtjük ésnem is beszélünk róla."
Trianonba nem lehet és nem is kell belenyugodni. Ezt a szívességet ne tegyük meg területrabló és magyarelnyomó szomszédainknak. Változni csak akkor nem fog a dolog, ha a hallgatásunkkal és belenyugvásunkkal mi magunk járulunk hozzá a trianoni gúnyhatárok bebetonozásához.
Az elfelejtést és nem beszélést róla meg hogy kiviteleznéd? Kitörölnéd a történelemkönyvekből is, mint ahogy a kommunisták próbálták és még az 1920 előtti történelmünket is csak a trianoni határokon belül tekintenéd? Nem szégyelled magad?
Kérdező, neked annyit írnék, hogy nem Trianont, hanem a Trianon előtti határokat, de minimum az 1941-es határállapotot kell visszaállítani és ez talán békésen is menne, ha úgy emlékeznénk és emlékeztetnénk, mint a két világháború között. Akkor talán elérhetnénk békés úton újabb Bécsi Döntéseket.
Egyébként 1944 táján Magyarország úgy 900.000 fős hadsereget tartott fenn. Nem tudom, ma ez elég lenne-e. Annakidején kérdeztem is ezzel kapcsolatban; íme a kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!