Ha Magyarország visszakapná régi területeit, amik Trianon előtt voltak akkor gazdagabb lenne?
Gondolok itt a mostani horvát tengerpartokra ,ugye ebből jönne a turizmus, román hegyek azaz erdély, ugye a sok bánya, sok erőforrásunk lenne, nem kéne külföldről behozatni szinte semmit.
A szlovák Kárpátok azaz felvidék , ugye ott is a turizmus a tátra stb..
Ha ezek meglennének, akkor Magyarország képes lenne több munkalehetőséget , fizetés emelést, rezsi csökkentést, és miegymást "kialakítani" ?
Vagy csak én gondolom ezt így, jól lehet hogy semmivel sem lennénk előrébb nem, de ??
Nekem a párom erdélyi magyar. Mielőtt összejöttünk, én is a "tudatlan nagymagyarok" táborát erősítettem, de mivel a páromnak van román rokonsága is, úgy voltam vele, hogy kicsit nyitottabb leszek a dologra.
Erdély nagy része nem akar Magyarország lenni. Nincs szükségük ránk. Hányingerük van a pesti népségtől meg a nagy liberalizmusból, nem kérnek belőle. Mindig is önálló ország akartak lenni, max nekünk van szükségünk rájuk és nem fordítva.
El kéne ezen gondolkozni. Minden ország előre néz, csak mi élünk a múltban.
U.i.: Ha valamelyik erdélyi magyar nem így gondolja, tőle elnézést kérek. Nyilván ez a téma is elég megosztó, én csak azokról a területekről tudok nyilatkozni amelyeken ismerem az embereket.
Hogyha Magyarország visszakapná a régi területeit inkább a népesség növekedése miatt lenne jobb,mert mivel Magyarország lakossága évről évre csökken(a Trianonkor a lakosság 58%-át vesztettük el) néhány évszázad múlva kihal a magyar nemzet.
És ha tényleg visszakapnánk a területeinket legalább néhány embernek nem kéne nap mint nap azon stresszelnie hogy mi lesz a nemzetünkkel.
És felmerülhet az emberekben a kérdés: Vajon ha kihal a magyar nép akkor mi is belekerülünk egy történelemkönyvbe mint az egykor egész Európában rettegett nemzet akiről az emberek csak azt tudták hogy a Vereckei-hágó felől jöttek de a pontos származási helyükről fogalmuk sincsen,vagy a többi ország egyszerűen kitörölne minket a történelemből mintha soha nem is léteztünk volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!