Orbán viktor mit ért azalatt mikor illiberális demokráciáról beszél?
"azt, hogy egy ország nem feltételül tömi le az emberek torkán a multikultit a globalizációt a feminizmus és a melegjogokat, mégis sikeres lehet (és még demokrácia is)"
#1-es válaszoló! Ahol ezeknek a népcsoportoknak amiket felsoroltál, csorbulnak a jogaik, az már nekem eleve nem demokrácia. Elég sajátosan értelmezed a demokrácia fogalmát, mert ha te nem tartozol ezen csoportok valamelyikébe, akkor már nem is baj, ha nincsennek jogaik igaz? Ez nagyon önző felfogás szerintem és antidemokratikus is.
a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek joga van mindenhez, amihez meg nincs ahhoz jogalkotunk
a demokrácia a többségi vélemény képessége a felelősségre
Szerintem a képlet a következő:
A liberalizmus egy jelenleg megvalósíthatatlan utópia.
A neoliberalizmusban addig terjed a liberalizmus (és a pozitív diszkrimináció bizonyos kisebbségek tekintetében) amíg az a bankok és a multik érdekeit szolgálja.
Az illiberális arra utal hogy addig lehet liberalizmus amíg az anya ország érdekeit nem sérti meg súlyosan.
"Az illiberális arra utal hogy addig lehet liberalizmus amíg az anya ország érdekeit nem sérti meg súlyosan."
Igen, csak az a kérdés, hogy az anya ország érdekei alatt valójában nem-e csak a kormány érdekeit értjük, mert a kettő egyre távolabb esik egymástól.
ezt az egész "maffiaállam" kifejezést is a független és kicsit sem elfogult szélsőliberális Magyar Bálint találta ki...
ti nagy demokraták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!