El tudnátok fogadni ezt az új Magyarországot?
A Magyarországon belüli területek (1920-es etnikai adatok alapján):
a) A magyar többségű területek
b) A ruszin többségű területek, mert a ruszinok nem kívántak elszakadni tőlünk, legalább is nem voltak elszakadási törekvéseik
c) A szlovén többségű területek, mert a szlovéneknek nem voltak (jelentős) elszakadási törekvéseik
d) Az erdélyi német többségű területek, mert nekik nem voltak elszakadási törekvéseik, Magyarországhoz jobban kötődnek a németek, mint Romániához
e) Vajdaságban a magyar többségű területeket próbáltam a határon belülre tenni, de a vegyes lakosságú területek sem mind Szerbiához kerülnének.
f) Az Őrvidék teljes területe, mert Ausztria ugyanolyan vesztes állam volt az I. világháborúban, mint Magyarország
A Magyarországon kívüli területek:
a) A szlovák többségű területek (gyakorlatilag az 1939-es Szlovákia, kivéve a ruszin területek), mert a szlovákoknak is joguk van saját nemzetállamhoz
b) A szerb többségű területek
c) A román többségű területek
d) Horvátország
És hogy miért az 1920-as adatokat vettem figyelembe? Mert azóta asszimilálták, ill. asszimilálódtak a nemzetiségiek, így én az 1920-as trianoni diktátumot vizsgálnám felül, amihez az 1920-as etnikai adatokra van szükség, nem pedig pl. 1980-asra.
Nem tudom. Ha még ezt a csonka országot sem tudjuk kikalapálni, akkor mihez kezdenénk egy dupla ekkora országgal?
Persze, nemzetközi szinten farokméregetésnek jó lenne, de egyébként...
rosszul másoltad be a képet, és egyébként igen pici, de eléggé hasonlit a II.világháboróban lévő Magyarországhoz, de elfogadok mindent ha nekünk meg a környező népcsoportoknak jó
Jó, elfogadnánk. De nem a területről van szó, hanem az emberekről.
És hogyan kapnánk vissza azokat az embereket, akiket elveszítettünk? Akár a környező országukban, akár szerte a világon; akiknek az unokái sem fogják már tudni, hogy honnan származtak a nagyszüleik?
Hiába kapnánk vissza az Őrvidéket, ha nincs, aki magyarul beszélne ott. Erdélybe is, a Felvidékre is már betepítetták a szlovákokat. A 80-as adatok még nem voltak olyan szomorúak, mint a maiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!