Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme volt a CSOK-nak,...

Mi értelme volt a CSOK-nak, amikor egy normális értékrenddel megáldott fiatalnak így csak még nehezebb lett lakáshoz jutni?

Figyelt kérdés

A CSOK miatt emelkedtek az ingatlanárak, ami miatt nehezebb lett egy normális, európai értékrenddel megáldott fiatalnak saját lakást venni. Márpedig nem azzal kell kezdeni az életet, hogy csinálsz 3 gyereket, hanem azzal, hogy először megteremted az anyagi egzisztenciát és majd utána alapítasz családot, legalábbis Európában ez a normális értékrend.

Ez itt nem Afrika és nem a Közel-Kelet, hogy így is éhezik mindenki a családban, de azért még szülnek további éhezőket a gettókba.

Akkor mi értelme volt ennek az egésznek? Nem egy elfuserált dolog ez?

2016. júl. 24. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

""Azért, mert duplájára nőttek az ingatlanárak a CSOK hatására""

Miért kell baromságokat írogatni???

Sehol nem emelkedtek a duplájára az ingatlanok árai.

Egy 10 milliós ingatlan nem lett 20 millió!

A CSOK megkönnyítette a lakáshoz jutást sok családnak ezért megnőtt a használt és az új ingatlanok iránti kereslet emiatt némileg emelkedtek az árak.

De nem a duplájára.

2016. júl. 26. 16:49
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem hiszed, nézz utána, én folyamatosan néztem és nézem az ingatlanárakat. Igen, a duplájára nőttek.
2016. júl. 26. 19:53
 13/18 anonim ***** válasza:
55%

""Igen, a duplájára nőttek.""

Jaj de jó!!! akkor az Egri panelomat a Markhot Ferenc utcában amit 3 éve nem tudok eladni 15 millióért most már 30 millióért kínálhatom. Ugye?????

Sehol nem emelkedtek duplájára az árak - ezt csak a buta hozzá nem értő emberek "hirdetik"

Tessék egy pár példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

STB......

Nos a cikkekben is világosan leírják, hogy az emelkedések 15-20%-nál nagyobbak sehol nem voltak a CSOK miatt. Sőt megnövekvő az új építésű lakások miatt a régi lakások árai még csökkenni is fognak.

A CSOK bejelentését követően az ingatlanárak hirtelen 15-20 %-kal emelkedtek majd stagnáltak.

AZ az sehol sem emelkedtek a duplájára az árak.

KÉREM TESSÉK MÁSHOL HAZUDOZNI!!!

2016. júl. 27. 16:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért ilyen drága ez az Eger (vagyis inkább miért tartják ilyen sokra). Hol van ez a 15 milliós kereslet?

Hát nincs ott semmi az egész városban...

2016. júl. 27. 17:42
 15/18 anonim ***** válasza:

"" Hol van ez a 15 milliós kereslet?

Hát nincs ott semmi az egész városban...""

[link]

2016. júl. 27. 18:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát ha láthatóan 8-9 millió egy panel, akkor nem csodálom, hogy 15 ért nem kel el.

De egyébként nem is erre céloztam, hanem egerben egyszerűen nincs munka. Illetve ami van, az nem fizet olyan jól, hogy valaki ennyiért vehessen házat.

2016. júl. 27. 18:27
 17/18 anonim ***** válasza:

A CSOK miatt nem emelkedtek az árak. Hiába van CSOK nagyon sokan nem veszik igénybe, mert nem elég a jövedelmük vagy valamilyen okból józan megfontolással élve más megoldást keresnek. Úgy tudom, hogy júniusig kb 6000 család vette igénybe.

Ez a lehetőség a fiatal gyerekeket nevelő középosztályhoz tartozó családokat támogatja. Hogy itt is születhessen több gyerek, legalább három. Ugye ez érthető, tehát ez nem egy elfuserált "fészekrakó" program.

Másrészt, az csacsiság, hogy a gazdagok húznak hasznot ebből. Legálisan csak azok veheti fel, akik megfelelnek a feltételeknek.

Az ingatlan árak pedig csak addig emelkednek amíg a piac hajlandó megfizetni.

2016. szept. 18. 20:19
 18/18 anonim ***** válasza:

A lepukkant,rossz helyen lévő lakásod, ha nem kellett senkinek eddig sem, akkor nem fogod tudni eladni a duplájáért.

Viszont pl. Székesfehérvár egy nagyon jó példa. 5 éve, amikor bejött a lakáshitel miatt a válság, 15 millióért lehetett venni házat a belvárosban. Most 30-ért sem...

Nem hazudtam, kikérem magamnak. Én nézegetem az ingatlanárakat. Székesfehérvár melletti falvakban egy üres telek 10 millió! 5 éve még 3-4 millió volt, Igazad van, nem duplájára nőttek az árak, hanem triplájára.

2016. szept. 18. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!