Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy értelmezhető politikailag...

Hogy értelmezhető politikailag, hogy az LMP Tusványoson együtt lépett fel a Fidesszel? Mit jelent ez a jövőre nézve?

Figyelt kérdés
[link]

#FIDESZ #politika #LMP #Turványos
2016. júl. 24. 13:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ez nem cikk volt, hanem egy blogbejegyzés!

Ami azért más, ha az érzelemre gondolunk.

Legerősebb vád az volt az LMP - Fidesz együttműködésre, hogy a narancsosok 2014-es választás előtt jelölő cédulákat gyűjtöttek az ELEMPÉ-nek.

Ezt akkor nagyban tagadták.

Hozzáteszem akkor az új választási rendszer keretében statégia volt hogy 2 hétre csökkentett kopogtató cédula gyűjtés alatt a Fidesz aktivisták "elgyűjtsék" más pártok elől a cetliket. Így megakadályozva hogy listát tudjanak állítani. Mivel minden más pártnál több tízszer annyi kb. apparátusuk van erre.

2016. júl. 25. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:

Ide is írhatok annyit, hogy az LMP-ben valakinek meg volt az a demokráciát súroló befolyása a pártkongresszuson, hogy azt érjen el mindig a tömegen keresztül, amit ő akar. Többek között ez is vezetett a PM kiválásához, és ahhoz is hogy a PM most nem az LMP, és az LMP valami más.

Nem sokat számít, hogy XY közben miről mondott le, úgy gondolom, a befolyása megmaradt, és nem csak a tekintélyére gondolok, de ez itt a személyes véleményem. (Értsd: nem akarok feleslegesen bíróságra szaladgálni, ha nem muszáj.)

Az se szimpatikus nekem, hogy annyira keresztbe tettek a PM-nek, hogy az EU-s Zöld Párt felvegye teljes jogú tagnak.

De az is egy elgondolkoztató kérdés, hogy Veszprémen minek indultak az időközi választáson egy teljesen esélytelen saját jelölttel? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak az lehet a magyarázat, hogy az ellenzéki szavazatok számát akarták csökkenteni, hogy a Fidesz nyerje azt. Tudod, akkor megmaradt volna a kétharmad. Ha te ebből más következtetést vonsz le, kíváncsi vagyok rá. Két másik lehetőség is rendelkezésükre állt volna: a) beállnak a 120 másik párt mellé a független jelöltet támogatni, b) azt mondják, hogy ebből a kampányból ők kimaradnak, szimpatizánsaikra bízzák, hogy kikre szavaznak, de menjenek el szavazni.

Számomra legegyértelműbb jel a Fidesz kétharmadának megőrzéshez való asszisztálás volt. Szerencsére sikertelenül, de senki nem tudhatta, hogy mennyin múlik.

2016. júl. 25. 17:22
 13/19 anonim ***** válasza:

Az is elgondolkoztató, hogy egy olyan párt egyik vezetőjének, amelyiknek elvileg a környezetvédelem az egyik fő célkitűzése, arra van ideje, hogy együtt tusványozzon a Fidesszel, de arra nincs, hogy állásfoglalást fogalmazzon meg a budapesti tömeges fairtással kapcsolatosan. Liget projekt, Római-part, Orczi park, Dagály fürdő, Etele út, stb.

Mint ahogy számos presztízsberuházással, pazarlással kapcsolatosan is mélyen hallgatnak. Persze az is beszédes, ha nincs hozzáfűznivalójuk, ha számukra ez nem téma. Persze tudom, a látszat kedvéért, kettőt mondanak, hogy azért mégis érződjön, hogy ők bizony egyenlő távolságot tartanak, csak hát valamiért nem tűnik hitelesnek a számomra.

2016. júl. 26. 09:36
 14/19 anonim ***** válasza:

"hogy állásfoglalást fogalmazzon meg a budapesti tömeges fairtással kapcsolatosan."

Főképp Csárdit láttam foglalkozni a témával, de fáklyás tüntetést is szerveztek a liget védelmében.

2016. júl. 26. 10:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez igaz. Bár mégis úgy vélem, hogy nem annyira fontos nekik a téma. Szél Bernadett nem tudom, hogy megszólalt-e az ügyben összehasonlítva sorosgyörgyözni futotta erejéből.

Már a sorosgyörgyözés miatt is az a benyomásom, hogy beállt a Fidesz-KDNP-Jobbik sorba. Nem csak a jobboldaliságban, hanem színvonalban is. Nagyon szomorú.

Egyébként valóban kíváncsi vagyok, hogy mit tett eddig az LMP EU-s képviselője láblógatáson kívül.

2016. júl. 28. 05:12
 16/19 A kérdező kommentje:

Itt ha valaha kormányváltást akarsz elérni rendkívül nehéz dolga van a dem. ellenzéknek.

Mivel ha le is győzik a Fideszt, de nincs meg a többségük, akkor még a Fidesznek ott van a Jobbik és az LMP koaliciós partnernek, vagy külső támogatónak.

Ezt is figyelembe kell venni.

2016. júl. 28. 13:58
 17/19 anonim ***** válasza:
hát nem sokat segít a "demokratikus" ellenzéken, hogy általában csak össze vissza hazudoznak...
2016. júl. 28. 14:13
 18/19 anonim ***** válasza:

"Itt ha valaha kormányváltást akarsz elérni rendkívül nehéz dolga van a dem. ellenzéknek.

Mivel ha le is győzik a Fideszt, de nincs meg a többségük, akkor még a Fidesznek ott van a Jobbik és az LMP koaliciós partnernek, vagy külső támogatónak."

Tehát ha valami csoda folytán az LMP-nek sikerül megdönteni a Fideszt, akkor a Fidesz és a Jobbikban keres szövetségest? Értelek. A Fidesz bizonyára nagyon szívesen közre fog működni abban, hogy elévülési időn belül fény derüljön a sok törvénytelen dolgukra. Tuti, hogy nem fogják zsarolni az LMP-t ellehetetlenítéssel.

Itt plusz egy ok.

Amúgy még mindig nem válaszoltál arra, hogy érdemben mit is tett az LMP-s EU-s képviselő! Kiérdemelte a választók bizalmát?

2016. júl. 29. 11:20
 19/19 anonim ***** válasza:

"Amúgy még mindig nem válaszoltál arra, hogy érdemben mit is tett az LMP-s EU-s képviselő!"

Valóban megvárattalak, bocsi. Most megnéztem, az LMP-s EP képviselő tényleg nem valami aktív, első nekifutásra én se látok eredményeket a háta mögött Paks2 ügyében.

2016. júl. 29. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!