Hogy értelmezhető politikailag, hogy az LMP Tusványoson együtt lépett fel a Fidesszel? Mit jelent ez a jövőre nézve?
LMP-s vagyok, szóval ha elfogulatlannak tartasz, ne vegyél figyelembe, de azért idéznék a cikkből:
"És aki bármiben egyetért Orbánnal, az nem ellenzéki."
Az LMP volt a liberális/baloldali pártok közül a legkevésbé "menekültpárti", nyomkövetőket javasoltak és erősebb háttérellenőrzést stb. Ez volt a kiindulópontjuk és ebből a szempontból nem meglepő, hogy inkább a Fidesz felé hajlanak véleményükben, DE átkozottul sok mindenben pedig félrehajlanak.
Ellenzékinek lenni nem azt jelenti, hogy fekete-fehérben gondolkodunk az aktuális kormány ellen.
Kötve hiszem, hogy lesz bármiféle komolyabb kapcsolat a két párt között, de ha előfordul már én se fogok menni szavazni.
"Ellenzékinek lenni nem azt jelenti, hogy fekete-fehérben gondolkodunk az aktuális kormány ellen."
Ezzel az eszközzel Magyarországon a Fidesz szokott élni, jellemzően mindent ellenzett mikor ellenzékben volt, aztán mikor hatalomra került mindent amit addig ellenzett százszorosan súlyosbítva meglépte, ráadásul az előző kormányt okolva.
helóka! 6 éve fidesz kormány van, és az ellenzék meg már vért hányt annyit gyűlölködik
én nem tudom hogy lehet ennyi epével életben maradni
Hát! Ezt el lehet mondani külön. Meg lehet egy közös kerekasztalt szervezni a pártok között.
De nem a Fidesz kebelén konferenciázni..
A semmelyik nagy párthoz sem hajló LMP-s álláspont sérül.
Hogy mindenkitől ugyanolyan távolságra állnak.
hát pedig sokkal inkább a fidesz, minthogy a DK-val vagy az MSZP-vel tartsanak egy klasszikus orbángyűlölő stand up comedy estet
arra ott a PM
"Meg lehet egy közös kerekasztalt szervezni a pártok között. "
Ilyenekre is voltak kísérletek az ellenzéknél, de az LMP-n kívül csak a Jobbik mutatott erre aktivitást.
"A semmelyik nagy párthoz sem hajló LMP-s álláspont sérül.
Hogy mindenkitől ugyanolyan távolságra állnak."
Egyáltalán nem sérül, példának okáért ha én egyetértek abban egy tömeggyilkossal, hogy az emberek nem egyenlőek egymással (vagyon, lehetőségek stb.) attól még nem fogok szimpatizálni vele és a többi tettével, véleményével.
Valóban nem tudlak figyelembe venni, és nem azért, mert LMP-s vagy, hanem azért, mert a témával foglalkozó gyenge cikk legnagyobb baromságát idézed.
Ellenben ez a rendezvény jól szimbolizálja, hogy összenő, ami összetartozik. Természetesen nem volt mindig ilyen az LMP. Emlékszem én szebb időkre is.
Most azonban van egy demokratikus látszatellenzéki párt, amire nagyon nagy szüksége van a Fidesznek, hiszen a hazai és nemzetközi megítélés előtt legitimálják a fideszes pártállamot. Cserébe elég jól is jár az LMP megbízások területén pl szépen kaszáltak, hogy csak egyet mondjak. A naperőműtender meg a mai napig homályos ügy náluk.
Komolyabb kapcsolat nem lesz, hiszen akkor oda a látszatellenzékiség. Egy Fidesz-KDNP-LMP-s kiállás egy ügyben nem olyan ütős, mint a "pedig demokratikus ellenzéki". Azért érdekes,hogy én nem sokat hallok az LMP-s európai képviselőtől, se mástól a Paks 2 ügyében, pedig még annak idején Schiffer azzal jött, hogy a PM elárulta az atomerőmű elleni tiltakozást. Ezzel szemben pont a PM-es EU-s képviselő, Jávor Benedek az, aki elég sokat tett ebben a harcban. Persze lehet, hogy tévedek, de majd kijavítasz.
Talán emlékszel a Megszállási emlékműre, ami egy emblematikus botrány volt, és nem csak azért, mert a zsidók plusz egy szobrot akartak, hanem mert iszonyatosan keresztültapostak az embereken, és ráadásul jól át is lettek vágva. Gyakorlatilag ugyanaz történt, mint most a Ligetben. Erre mit mond Schiffer? Kb. azt, hogy "Nincs itt semmi látnivaló, kérem tessenek oszolni!"!
És ne hidd, hogy nem lesz több ilyen eset!
Érdekes egyébként, hogy én két megnyilvánulásról tudok a népszavazással kapcsolatosan: 1. azt mondják, hogy mindenkinek a belátására bízzák a döntést, hogyan szavaznak, 2. menjenek és szavazzanak nemmel! Mitől változott meg ilyen hirtelen az álláspont?
"mert a témával foglalkozó gyenge cikk legnagyobb baromságát idézed. "
Szerintem maga a cikk is egy hatalmas baromság a stílusából és elvakultságából adódóan, de a többi dologban amit írtál nem javítalak ki. Főképp azért, mert ezekkel a kérdésekkel még nem foglalkoztam...
Ha tudsz még ilyeneket megírhatnád privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!