Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nettó 700 forintos minimál-óra...

Nettó 700 forintos minimál-órabér?

Figyelt kérdés
Reális lehetőség ez Magyarországon?
2016. júl. 20. 14:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

ma 15:37

Én a naivitásod miatt röhögöm halálra magam, meg amiatt, amennyire nem vagy tisztában a dolgokkal!

Amúgy "milliárdokat kapnak barátok a két szép szemükért"? Arra gondolsz, amikor pl pályázat kiírás van egy témában, és kb 3 cég felel meg az elvárásnak, nem azért mert akkora az elvárás, hanem mert alapból nem egy sok akkora kapacitású cég van, ami véghez tudná vinni a projectet! Majd elnyeri a tendert egy oligarcha, aki az államhoz közeli, befolyásos üzletember? Ez neked milliárdok ellopása? :D Szerinted utána mi történik azzal a pénzzel? Csak kíváncsi vagyok, a leegyszerűsített gazdaság képedben hogy működnek a dolgok, zsebre teszi? vagy mi? ha ezt így nézzük, Németországban, vagy az USA-ban (pláne ott) szerinted hány ezer milliárd ft-t "lopnak el" oligarchák? :D az USA-ban annyit, hogy saját maguknak hozzák a törvényeket a multi cégek, mert már nagyobb befolyásuk van mint az államnak, nahh és hol is tart az USA? Értsd már meg, hogy nem ez itt a gond! Kaparhatod a falat, lehetsz felháborodva, foghatod a rossz anyagi körülményed egy szűk csoportra, de ennek semmi értelme.. Tök mindegy SZDSZ, Fidesz, DK, MSZP vagy Jobbik, amíg a világ gazdaságban nálunk fejlettebb gazdaságú országok pöce gödre vagyunk, addig tépheted a szádat, meg fúj fideszezhetsz, meg fúj Orbánozhatsz, meg fúj MSZP-zhetsz, sőt várhatod a csodát, hogy majd jön a megváltó párt és na majd ő meghozza neked a nyugati keresetet, de könyörgöm ez nem így működik!!

Ja és járj nyitott szemmel, nézz körül a világban, és rá fogsz jönni, hogy hiába van ilyen sanyarú sorsunk, a világgazdaságban nagyon is előkelő helyen vagyunk még így is.. Sosem fogja ezt neked kimondani egy vezető ember sem, de csak és kizárólag azért élhetünk ilyen élet színvonalon, mert van még ennél lejjebb is, és van akibe meg mi töröljük a lábunkat gazdasági szempontból!

2016. júl. 20. 15:50
 22/29 A kérdező kommentje:

Tudod, hogy mi volt jó az MSZP-ben? Az, hogy még a híveik is elismerték, hogy velejéig korrupt az ország. Le is szavazták őket 2010-ben.

De ti, fideszes őrültek, annyira fanatizált szektások vagytok, hogy egyszerűen nem akarjátok látni, hogy mi megy. Egy vallás már, amiben ti éltek, nem is politikai párt.

2016. júl. 20. 15:52
 23/29 anonim ***** válasza:

Amit te lopásnak nevezel, pl fogadni mernék most jönnél Mészáros céggel meg stb, nézz már körül, nálunk jobb módú nyugati országokban ezt ipari szinten űzik, és ott nem hgoy lopás ilyet csinálni, hanem a gazdaság velejárója, mégsem élnek rosszul :D

Ezzel a bullshit dumával élve amerikában van olyan oligarcha, aki évente annyi pénzt "lop el", mint a teljes magyar GDP! Ha nem hiszed járj utána, rendszerint fel is kerülnek a világ országainak a listájára ezek a cégek gazdasági szempontból, mert nagyobb a költségvetésük, mint 1-2 kisebb országé!

2016. júl. 20. 15:54
 24/29 anonim ***** válasza:

"De ti, fideszes őrültek, annyira fanatizált szektások vagytok, hogy egyszerűen nem akarjátok látni, hogy mi megy. Egy vallás már, amiben ti éltek, nem is politikai párt."

Szóval innen fúj a bolond szél :)) MÉG EGYSZER SEM SZAVAZTAM A FIDESZRE

De ne zavartasd magad, látom a tények nem érdekelnek!

2016. júl. 20. 15:56
 25/29 anonim ***** válasza:

Nem vagyok Fidesz szimpatizáns, de én is mondhatnám, hogy ti Fidesz gyűlölő fanatikusok nektek már teljesen mindegy, mivel szidjátok a kormányt, nem érdekel titeket sem realitás, sem logika, csak annyi, hogy valami miatt lehessen köpködni!

Most az a bajod velem, hogy én nem állok be a sorba a Fideszt fikázni? Tudod én nem ebben látom a lehetőséget a fejlődésre, hogy egy pártot vagy egy személyt fanatikusan gyűlöljek :D

2016. júl. 20. 15:58
 26/29 anonim ***** válasza:
Kérdező, egy dologra válaszolj nekem, ha minden ilyen egyszerű lenne, ahogy te azt elképzelted, és csak azért nincsenek itthon nyugati fizetések, mert itt lopnak csalnak meg hazudnak meg ezer milliárdok tűnnek el a semmibe, akkor miért nem teszi azt a kormány, hogy biztosítanak pl egy havi 200 ezer nettót, ez még mindig lószar a nyugati fizetésekhez képeset, amire szted pl képes lenne mo-n kitermelni ha nem lopnának, szóval még mindig maradna bőven potenciál az országban a logikát alapján amit el tudnak "lopni", viszont cserébe még 10 év múlva is azt magyarázhatnák, hogy 2 és félszer több lett a kereset Mo-n, és még 20 év múlva is rájuk szavazna mindenki! Nem lenne logikusabb, ha tényleg ilyen egyszerű lenne minden, ahogy beállítod? :D Mégis mi értelme lenne "ellopni csomó pénzt" pár évig, ha a felvetésed szerint csak egy töredékével kéne csak kevesebbet lopni, és nme csak pár évig lophatnának, hanem életük végéig! :D
2016. júl. 20. 16:05
 27/29 anonim ***** válasza:

Azért f**zikám, mert az épp hatalmon lévő kormánynak el kell vezetnie az országot, amíg az ellenzék csak csöndben vakarja a tökét a háttérben.

Azért csak jobb pár év alatt gyorsan megszedni magad, aztán utána beülni a többiek közé vakargatni, és röhögni az új szerencsétlenen.

Egyébként lopás és lopás között is van különbség.

Nem mindegy, hogy valaki eladja az országot külföldre, vagy ellopja a milliárdokat, aztán idehaza indít vállalkozásokat.

Az utóbbi legalább a magyar gazdaságnak termeli a bevételt. Csak sajnos az elmúlt pár évtizedben inkább az első volt jellemző.

És végül. Hogyan lehetne megakadályozni a lopást? Régen a kézlevágás elég jól működött, lehet azt kéne visszahozni.

2016. júl. 20. 16:53
 28/29 anonim ***** válasza:

kamugeza987:

Az óriási ferdítés, hogy az általad említett pályázatokat azért ugyanaz 3 cég nyeri meg, mert kizárólag ők felelnek meg a feltételeknek. Nyílt titok, hogy gyakran előre lebeszélve, direkt "cégre szabják" ezeket a feltételeket. Az így felhizlalt vállalkozásokkal az a probléma, hogy a valós piaci viszonyok között életképtelenek. Csak állami megrendelésekből élnek. Soha nem képesek például külföldre terjeszkedni, hogy exportálni is tudjon valamit az ország. Ahhoz, hogy a gazdaság fejlődjön pedig elengedhetetlen a külföldön is versenyképes vállalkozások.

Szóval azt hiszed ezzel a röpke, mondjuk 1000 milliárd lopással nem ártanak senkinek? A korrupciót nem lehetne szigorúbb ellenőrzésekkel felszámolni? A jelenleg államkasszába befolyó pénzt, nem lehet ésszerűbben elkölteni? Nincs helye sehol modernizációnak?

Kezdjük azzal, hogy az ügyészség ne legyen hierarchikus. Ne csak az ellen lehessen eljárást indítani, akinek fent nincsen haverja. Aztán mibe kerülne egy direkt korrupció ellenes független bíróság? Mibe kerülne leváltani az adóhatóság vezetését? Mennyibe telne néha átgondolni mit csinálunk, mielőtt átalakítjuk az oktatást?

Azt az 1000 milliárdot szépen leosztottad 10 millió "munkavállalóval". Kár hogy nincsen annyi, legyen mondjuk 3 millió, aki dolgozik, és nem az állam fizeti. Rájuk máris majdnem 28 ezer/ hó jön ki többletbe. Nekem nem úgy tűnik, mintha ez nem érne meg egy kormányváltást.

2016. júl. 20. 21:56
 29/29 anonim ***** válasza:

én benne vagyok, mire akarsz kormányt váltani?

amúgy nem azzal van baj, hogy ellopják, ez hülyén hangzik, de tényleg, azzal van baj, hogy hagyják ellopni, ahol pénz van főleg ha sok pénz, ott sikkasztás is van..

eljárásokat kell indítani, eljárások hadát, az ellenzéki pártok mögött profi ügyvédek állnak, párt támogatók rengeteg vagyonnal, el kell menni brüsszelig, nem 1 esetben, minden egyes esetben, és nem közben meg addig kell károgni róla, amíg nincs semmi az ember kezében, hanem utána, és ha lehet, akkor egyszerre minél több nyert üggyel, és akkor talán, TALÁN felfigyelnek rá az emberek!

De ha minden egyes nap vannak alaptalan vádaskodások, rendszeresen kiderül, hogy szó szerint alaptalan volt, pl a dk-s, mszp-s együtt-ös politikusok rendszerint fizetik a bírságot, mert valótlant állítottak valakiről stb, emellett dobálóznak minden nap újabb vádakkal, miért kéne bármelyiket is elhinnem, plusz nem az én feladatom, hogy eldöntsem kinek van igaza, meg nem is a tiéd! el kell indulni jogi útra kell terelni, és utána magyarázni, ha már eredmény van!

ezzel a mostani módszerrel erőtlen a baloldal, ezt szerintem te is belátod!

2016. júl. 20. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!