A zsidóknak mi a véleményük a cigányokról?
1-es ,ja sok pajeszos tesó... :D
2-es azért ez nem igaz. Én személy szerint ,vallásos zsidóként teljesen elítélem a liberalizmust ,meg úgy minden politikai ideológiát. Semmit sem támogatok ,egyszerűen csak frusztrálnám vele az életemet és nincs időm hülyeségekre.
Kérdező:
Nos ,mint előbb említettem vallásos zsidó vagyok. Régebben ,amikor nem voltam vallásos akkor sajnos voltak rasszista nézeteim (a romák felé is) ,amit már meg is bántam és nincsenek már. A rasszizmusnak semmi értelme nincs!
Ami azt illeti ma az a véleményem a romákról ,mint a magyarokról,angolokról,lengyelekről,üzbégekről,cserókikról,albánokról,vietnámiakrol...stb azaz semmi.
Egy népről nem tudok úgy beszélni ,hogy ez a nép negatív ,ez meg pozitív nép...
Véleményem szerint minden nép kultúrája értékes. Hülyék pedig mindenhol vannak.
Szóval tömören ez a "véleményem".
Mivel a magyarországi zsidók többsége balliberális, ezért kedvelik a romákat.
Azért baloldaliak többnyire, mert Magyarországon a jobboldal nem radikálisan muszlimgyűlölő és Izrael-imádó cionista.
A USA-ban és némely nyugati országban a jobboldalra nagyon jellemző a turbócionizmus. Az amerikai Republikánus Pártnak is az egyik fő jellemvonása az agresszív cionizmus.
De Magyarországon igaz, hogy a cionizmus szélsőjobboldali eszme ellentétes a liberalizmussal, de mégis nálunk a balliberálisok a cionistát.
Ez a két ok miatt baloldaliak a zsidók nálunk.
Továbbá az is ráad egy lapáttal, hogy a magyarországi zsidók többnyire Pesten lakik. Márpedig ott a betondzsungelben az elfinomodott urizáló emberkéknek gyakran (de nem mindig) kevés lövése van a kinti valóságról...
#8:
Nagyon nagy tévedés!
"Mivel a magyarországi zsidók többsége balliberális, ezért kedvelik a romákat."
Az ,hogy valaki nem utál valakit/valakiket akkor kedveli őket? A tisztelet az tisztelet ,a kedvelés pedig kedvelés. + Mi az ,hogy a legtöbb magyarországi zsidó balliberális? Erről még életembe nem hallottam egy felmérést sem ,de ha van akkor érdekelne.
"A USA-ban és némely nyugati országban a jobboldalra nagyon jellemző a turbócionizmus."
Azért ,mert nem ellenzik Izrael állam létét és jó kapcsolatot ápolnak vele miért "turbó cionisták". Törökország és Szaúdi-Arábia is jó viszonyt ápol Izraellel ,most ők is "cionisták"?
"De Magyarországon igaz, hogy a cionizmus szélsőjobboldali eszme ellentétes a liberalizmussal, de mégis nálunk a balliberálisok a cionistát"
A cionizmus mióta szélsőjobb kategóriájú? Az mondjuk igaz ,hogy a mai cionizmus (=izraeli nacionalizmus) szélsőséges (mint úgy minden nacionalista ideológia) és ellentétes a tórával. De a Herzli cionizmus nem a nacionalizmusra épült.
"Továbbá az is ráad egy lapáttal, hogy a magyarországi zsidók többnyire Pesten lakik. Márpedig ott a betondzsungelben az elfinomodott urizáló emberkéknek gyakran (de nem mindig) kevés lövése van a kinti valóságról..."
Ez is nagyon nagy tévedés! Hisz Bp.-n él úgy kb. összesen 7 ezer zsidó ,még máshol Budapesten kívül kb. 110 ezer. Szóval Budapesten kívül több zsidó él ,mint belül...
"Az mondjuk igaz ,hogy a mai cionizmus (=izraeli nacionalizmus) szélsőséges (mint úgy minden nacionalista ideológia) és ellentétes a tórával."
Itt természetesen nem az "oldschool" cionizmusra gondolok ,ami a kibbucok és az izraeli kebabok alapját adta. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!