Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A légkondit miért nem teszik...

A légkondit miért nem teszik kötelezővé minden középületben, irodában?

Figyelt kérdés

Szerintem, teljesen alap dolog.

A versenyszférában már alap darab a klíma.

Ha nincs klíma, akkor nagy hőség esetén, a dolgozóknak ásványvizet kellene adni, amit nem ők vesznek.

Vagy, munkaidő kedvezményt adni.

Melegben nem lehet dolgozni.

Az első munkahelyemen olyan hülye volt a menedzsment, hogy nem rakatott légkondit, mert, hogy ők "környezetbarátok".Mindig mondtam magamnak, nem környezetbarátok vagytok, hanem idióták.

A légkondit kötelezővé kellene tenni minden épületben.

Ne lehessen anélkül felépíteni irodáházat,kórházat,rendőrséget, hivatalt...stb semmit.

Ma már autót nem gyártanak le nélküle, kivéve a filléres Daciákat,Ladákat.

2016. júl. 12. 12:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Te melyik Magyarországon élsz, hogy ilyeneket vársz el?
2016. júl. 12. 12:30
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

"nagy hőség esetén, a dolgozóknak ásványvizet kellene adni, amit nem ők vesznek"

Ilyen szabályozás létezik, védőitalnak hívják.

2016. júl. 12. 12:34
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Lehet melegben dolgozni, régen is dolgoztak a tűző napon is a földeken, ha muszáj volt, manapság is építkeznek szintén tűző napon s van, akinek kazán mellett, még melegebb helyen kell helytállnia.

Csak mondom.

Nálunk volt klíma, a fejemre fújt és megfáztam tőle, az se volt az igazi. Amúgy megértem, én 25 Celsius-fok fölött haldoklom, ezen a klíma segít, de a kánikula agyamra gyakorolt erősen negatív hatásain nem. Ez egy programozónál nem előnyös, de este azért mindig tudtam dolgozni.

A kórház az egy speciális dolog, ott tényleg elvárható lenne a klíma (bár amikor még a fertőtlenítőn is spórolnak...), a beteg, gyönge emberek még kevésbé bírják a hőséget s nagyobb szükségük van pihenésre (s ez az ügyelő dolgozókra is igaz).

Van, ahol télen van hideg. Szerelőcsarnok, hatalmas nyitott ajtókkal.

De van nagy cég, ahol nyáron kell pulóvert vinni, mert 15 Celsiusra hűt a klíma. Az is rossz.

2016. júl. 12. 12:40
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
Légkondit akarsz amikor gémkapocsra vagy post-it-re sincs pénz?
2016. júl. 12. 12:41
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom dolgozz csak pár napot kétkezi munkát, és rá fogsz jönni, hogy nem a légkondi hiánya a legnagyobb probléma ebben az országban, ha neked igen, akkor tedd össze a két kezed, hogy ilyen munkád lehet!

Emellett igaza van a korábbi hozzászólónak, folyadékot kötelessőgük biztosítani, ennek az elmulasztása esetén súlyos következmények lehetnek.

2016. júl. 12. 12:49
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyetèrtek. Aztán a műkódèsi költsègèt vonják le a fizetèsedből. Na mèg most is annyira akarod?
2016. júl. 12. 12:50
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a gyártó soron télen kb 5 fokkal van melegebb mint kint,mert annyira rossz a szigetelés, nyáron melegebb van mint kint, van hogy 40 fok van, és ebben a hőségben vagyunk acélbetétes bakancsban, vastag hosszú nadrágban, munkanélküli sisakban, és munkavédelmi kesztyűben.. és miközben ömlik rólam a víz, ha 2 percre nem tudok megfelelően koncentrálni, nem az fog történni, hogy lassabban végzek a munkámmal, hanem agyon nyomom a munkatársam 25 tonnával (sajnos korábban megtörtént már, hál istennek Nem az én műszakom alatt)
2016. júl. 12. 12:58
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
huzzál ki kapalni, és majd annak is fogsz orulni mikor ulhetsz le, nem hogy legkondi
2016. júl. 12. 13:16
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg nemhogy nem alap, de utálom.

Azonnal megfázom tőle, köhögni kezdek, könnyezik a szemem... egyszerűen nem bírom.

Lehet máshogy is megoldani azt, hogy ne kelljen megfulladni a melegtől. Aki szereti, használja, de kötelezővé tenni?

Már ne is haragudj, de nem lehet mindent, amit te akarsz, kötelezővé tenni. Ez (még, hála Istennek) nem egy diktatúra, ahol a te igényeidhez alakítják az egész országot.

Ha én meg a 30 °C-ot szeretem mondjuk, akkor azért nyafogjak, hogy azt tegyék kötelezővé??

2016. júl. 12. 13:17
 10/23 anonim ***** válasza:

"kivéve a filléres Daciákat,Ladákat."

Ma már nem gyártanak Daciákat légkondi nélkül.

De meglepődnél, ha tudnád, mennyien nem használják. Mert idekenkednek tőle, mert károsnak tartják, mert sokan a légúti megbetegedéseiket arra vezetik vissza.

Na meg mifelénk, úgy vettem észre, valahogy nem is tudják helyesen használni.

2016. júl. 12. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!