Mi a véleményed az e-call rendszer kötelezővé tételéről?
# 3
Értem.Köszönöm.
--------------------------
Akkor ez hasznos.
Biztos, hogy hasznos? Mármint az ha kötelezővé teszik. Aki akarta eddig is használhatta, de jó az ha mindenkit rákényszerítenek ha akarja ha nem?
Egyébként azt hogy hasznos, annak tudatában mondtad, hogy a beszerelése egy havi minimálbérbe kerül és havonta előfizetési díjat számláznak rá?
Csak azért kérdem, mert előző hozzászólásodkor még azt sem tudtad mi az.
A kötelezvény annyi, hogy nem lehet 2015-től e-call nélkül autót eladni. Semmilyen utólagos beszerelésre vagy egyébre nem kényszerítik az autósokat. Sőt, ha nem akarod, nem nyomod a gombot, hatástalanítod, akármi.
A rendszer SIM-kártyával működik, Mo.-n tudtommal egy csomó szolgáltató kínál feltöltős módszert (mert nekem is az van), Vodafonenál évente 3000 forint feltöltés kell* ahhoz, hogy a kártya működőképes maradjon. Ennyit szerintem bárkinek megér az éppsége, akinek új autóra telik.
*a saját előfizetésemből indultam ki, de tudtommal a kamionosok is hasonló rendszert használnak az e-útdíjhoz, ők biztos tudnak nyilatkozni arról, hogy melyik szolgáltatónál a legolcsóbb a SIM kártya és életben tartása.
Értem már miért lepődtél meg ennyire, mert ez az oldal tele van félreérthető fogalmazással, de akkor ismét, hogy tisztán látható legyen:
Csak és kizárólag az új autókba kötelező az e-call, amik mostanság gördülnek le a sorról, a gyártó gondoskodik a beszerelésről. Nem kell a nagyi szölőbejárós Wartburgjába meg a papa veterán Kispolskijába semmilyen extra rendszert vásárolni, őket nem érinti. Igen, előfizetéssel működik, de te választod meg, hogy milyennel. Nyílván lesznek olyan szolgáltatók, akik kifejezetten e-callra szabott előfizetéseket kínálnak majd (de emlékeim szerint a 112 0 forintos egyenleggel is ingyen hívható). A SIM kártya díján kívűl nem kerül semmi extra költségbe.
Tessék, 10 perc alatt találtam is olyan mobilszolgáltatót, aki már kínál ilyen rendszerekhez előfizetést: [link]
Igaz, ez üzleti szolgáltatás, tehát elképzelhető, hogy ezt a márkaképviselet köti a frissen eladott autókra, de ha nem elégedett az ember, csak egy SIM-kártyát kell cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!