Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi fog történni ha bedől a...

Mi fog történni ha bedől a magyar nyugdíj rendszer?

Figyelt kérdés
A pénzügy tanárom szerint és egyes kutatások szerint a magyar nyugdíj rendszer 2025-35 között összeomlik a demográfiai problémák és az elvándorlás következtében. Mi fog történni a befizetett pénzemmel? Amit vélhetően nem látok többé? Ki fog alakulni utána egy újabb rendszer? Nem lenne értelmesebb ha nem kellene fizetni nyugdíj járulékot és nem lenne nyugdíj rendszer? Mindenki félre tenné vagy nem... Ha jól tudom Kínában így működik.
2016. júl. 10. 20:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Ez az öngondoskodás is olyan vicces mém. Egyrészt az az átlag Józsi, aki havi 120 nettót visz haza, mégis miből és mennyit tegyen félre, amikor így is fogához kell vernie a garast?

A másik, hogy sokan az állami szférában például a juttatásokat nyugdíjban kérték és amikor az állam államosította a magánynyugdíjpénztárakat akkor az a pénz frankón elpárolgott. Arról nem is beszélve, hogy akiknek jó biztosítójuk volt, azoknak még kamatozott is a pénz...

Nem reális az öngondoskodás, amikor gondol egyet a helyi kisdiktátor és ellopja az ember pénzét...

2016. júl. 10. 22:34
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

70 év lesz a nyugdíjkorhatár és 45 év munkában eltöltött idő után kapunk nyugdíjat, aki ennél kevesebbet dolgozott az nem kap semmit. Lehet ezt a végtelenig korrigálni, ha van az a barom aki tűri.

Azt akarom vázolni, hogy ebben is megosszák a társadalmat mert akiknek sikerült 45 évet ledolgozniuk azok nem állnak majd ki azokért akiknek csak 44 évük volt meg.

He he he, ez így működik vagy öngondoskodás.

2016. júl. 10. 22:50
 13/21 anonim ***** válasza:
73%

Sajnálom kérdező, de kezdj hozzászokni a gondolathoz.

A magánnyugdíj rendszer jó volt, majd hopp gondoltak egyet és az abba befizetett pénzt elrakták.

Az is igazságtalan volt és az is az, hogy most fizetsz és te valószínűleg nem fogsz semmit sem kapni.

2016. júl. 10. 23:06
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem kell izgulni. Lesz bőven stadion, sportcsarnok. Elfog férni minden nyugger ott. Egyik kapunál reggeli teaosztás, Másiknál lerágott far-hát. Aki jól fut, felezővonalnál, vacsira elnyalogathat pár zsíros szalvétát. Különben is, most már mint adót kell fizetni a nyugdíjlevonást, a nagy közös stadion projektbe.
2016. júl. 10. 23:54
 15/21 anonim ***** válasza:
Magyar fizetésből félretenni? Ez eléggé nonszensz, mivel a legtöbb ember azt se tudja, hogy jön ki a következő fizetésig. Egy nyugati fizetésből már nem lenne ekkora gond félre tenni. Meg is van a megoldás! Emeljék a magyar fizetéseket az EU átlag 1,5 szeresére és meg is van oldva a nyugdíj probléma...
2016. júl. 11. 04:27
 16/21 anonim ***** válasza:
30%

Na, csak hogy ne csak a mese habbal menjen.

Már most is kap mindenki havi 22 ezret, szal jól néznénk ki, ha x éves korodig járna, majd mivel nyugdíjas lettél így már nem jár semmi.

Lesz nyugdíj, valamivel kevesebb, de se bedőlni, se éhenhalni nem fog senki ne aggódj.

Már most is a nagy mélyszegények, éhezők nagyrésze csak úgy fér bele a statisztikába, hhogy ki kellett találni a minőségi éhezés fogalmát(szó szoros értelmében valódi éhezők nincsenek, olyan vn, hogy egy héten max kétszer eszik húst) meg azt, hogy akinek nincs otthon 50 megás nete meg 120 cm plazatv, akkor ő már mélyszegény.

Ennyi.

2016. júl. 11. 05:06
 17/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Kb biztos vagyok benne, hogy nem egy oylan "összedőlés" lesz, hogy ma még kapsz nyugdíjat, holnap meg már nem. Akkor ugyanis gyakorlatilag az egész ország pénzügyi helyzete dől be. Persze ez sem elképzelhetetlen, de ez most más kérdés. Valószinűleg nemhogy kis emelések, de inkább csökkentések lesznek, ha lesz valakinek töke bevállalni a csökkentést. Ha nem, akkor sincs gond, majd a dolgozók fognak egyre többet fizetni, mint nyugdíjjárulék. De "szerencsére" (sajnos...) mivel gyerek se annyi van, így onnan is lehet átcsoportosítani pénzt nyugdíjra. Szóval amíg ilyen töketlen kormányaink vannak, addig a nyugdíjasoknak arany élete lesz.
2016. júl. 11. 06:35
 18/21 anonim ***** válasza:
utolso te mirol beszelsz? hat nezzel mar szet ember kik fogjak megkeresni a ravalot meg mibol? itt nem lesz nyugdij. amit tolunk levonnak azonnal fizetik ki belole a nyugdijasokat. felrerakni senkinemtud mert ha 15.rn romlik el a tv je ami 50 000ft annyi mrgtakaritasa sincs b*szod mert hitrlre veszi . jon a szulotartas es megvan oldva. lehez lesz vmi jelkepes osszeg de erteke nemlesz max veszel rsjta 2 kilo kenyeret. aki teheti menjen amig nem keso
2016. júl. 11. 06:37
 19/21 anonim ***** válasza:
16 osnak irtam akkor mrg o volt az utolso :D
2016. júl. 11. 06:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Bedől?! Ne mááá!!!

A kócosfogú rémség azt mondta, hogy nyugdíj pénzek biztonságban vannak. Baxxus akkor ezek szerint hazudott volna?!

Egyébként szívem szerint én örülnék ha bevezetnék a tisztán biztosítási alapú egészségügyet, nyugdíjat.

Most mi van? Fizetek egy évben majd ezért 1 millió járulékot (TB, nyugdíj).

Ezért mit kapok? Lófasz orvosi ellátást. Hónapos várakozást és örüljek, hogy egyáltalán ellátnak. Ergo mehetek fizetős magánrendelésre.

Illetve nyugdíjfrontom meg egy ígéretet. Majd valamikor fogok kapni valamennyi nyugdíjat. Valamikor, mert nincs kőbe vésve hogy mennyi lesz az én nyugdíjkorhatárom. Valamennyi, mert azt hogy mi szerint számítják majd 40 év múlva ma senki meg nem tudja most mondani.

Ezért mondom, hogy én jobban örülnék a biztosítás alapú egészségügynek, nyugdíjnak. Akkor tudom mennyit fizetek azért milyen ellátás jár. Ha nem kapom meg követelhetem. Tudom mennyi nyugdíjat fizettem be. Tudom hogy arra mindre igényt is tarthatok.

Csak hát ez Kádár-Orbán országában elvetélt ötlet. Itt az a felfogás hogy mindenről gondoskodjon az állam.

2016. júl. 11. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!