Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vannak itt még olyanok, akik...

Vannak itt még olyanok, akik NEM MAGYARNAK, hanem elsősorban európainak gondolják magukat?

Figyelt kérdés

Én ilyen vagyok. Egyszerűen nem tudok azonosulni a magyar gondolkodással,egy kívülállónak érzem magam itthon...

Nem sok magyar tulajdonság van bennem,lefogadom,hogy tele vagyok külföldi ősökkel,ha esetleg fel akarnám kutatni a családfámat.... Van aki hasonlóan érez ?

2016. júl. 10. 09:17
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Amikor bejön hozzám a boltba az egyik kopasz, "napszemcsi a tarkón", macsó, kötekedő, fukszos, nagyszájú, arrogáns, "spoiler a Pegueot 307-esen" magyar, akkor én is azt érzem, hogy nem vagyok magyar...
2016. júl. 10. 14:42
 32/41 anonim ***** válasza:
88%

Petőfi Sándor válasza:

[link]

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?

Holt dicsőség halvány kisértete;

Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar

– Ha vert az óra – odva mélyibe.

Hogy hallgatunk! a második szomszédig

Alig hogy küldjük életünk neszét.

S saját testvérink, kik reánk készítik

A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,

Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!

Itt minálunk nem is hajnallik még,

Holott máshol már a nap úgy ragyog.

De semmi kincsért s hírért a világon

El nem hagynám én szűlőföldemet,

Mert szeretem, hőn szeretem, imádom

Gyalázatában is nemzetemet!

2016. júl. 10. 14:46
 33/41 anonim ***** válasza:
89%

Verje meg az Isten,

Veretlen ne hagyja,

Ki magyar létére

Magát megtagadja.

Szabadságunk fáját

Fosztja, – fosztogatja,

Leveleit, virágait

A viharnak adja.

Verje meg az Isten,

Nem egyszer, de százszor,

Ki magyar létére

Idegenhez pártol.

Ősi jussát önként

Idegennek dobja,

Kincseinket egy más fajnak

Kincstárába hordja.

Verje meg az Isten

Minden kis dolgába;

Ki magyar létére

Egy más faj szolgája,

Mást érez és mást mond

Talpnyaló nyelvével,

Háromszínü lobogónkat

Ronggyá tépi széjjel.

Verje meg az Isten

Ki a magyart bántja,

Ki magyar létére

Száz örvénybe rántja.

Verje meg, verje meg

Minden haragjával!

Júdászerü két kezének

Tüzes ostorával!

(Pósa Lajos)

2016. júl. 10. 15:43
 34/41 anonim ***** válasza:
89%
Az a lenyeg hogy Nyugat egyaltalan nem erkolcstelen... csak ezek a csunya, gonosz magyarok azok :D
2016. júl. 10. 17:42
 35/41 anonim ***** válasza:
Én egyszerre vagyok magyar érzésű, de európai polgár is. De a közöscél elveit vallom,szóval van ilyen.:)
2016. júl. 11. 00:17
 36/41 A kérdező kommentje:
Na akkor üzenném azoknak,akik nem tudták megérteni azt amit írok,hogy cseppet sem érdekel,ha viccet csináltok belőle,és ha nem érti meg az egybites fejetek. Osztrák allampolgárságom kb 10 év alatt megvan,a többi,hogy itt mi folyik utánna,nem fog már érdekelni. Sőt,nagyon közben sem,mert már most fogok kimenni,a Mo.n tartózkodást pedig igyekszem a lehető legkevesebbre szorítani. Addig is Auf Wiedersehen! :)
2016. júl. 11. 06:00
 37/41 anonim ***** válasza:
85%

Ó! Ráz a zokogás, hogy elvesztettünk egy ilyen értékes embert. Sok sikert osztrák sógoréknál!

Néha olvass ragyogó magyar nyelvű verseket, hogy emberré válj.

-------------

S mégis, magyarnak számkivetve,

lelkem sikoltva megriad -

édes Hazám, fogadj szivedbe,

hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve

láncon - nekem ezt nem szabad!

Költő vagyok - szólj ügyészedre,

ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,

adj emberséget az embernek.

Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.

Hadd írjak szépet, jót - nekem

add meg boldogabb énekem!

József Attila

[link]

2016. júl. 11. 08:54
 38/41 anonim ***** válasza:
72%
Húzz bele az osztrák állampolgársággal kérdező, mert már csak rövid ideig adogatják az ingyenélő migránsoknak. Lefogadom, neked sem az lesz ott az első, hogy munkát találj, hanem megérdeklődöd, hogy milyen segélyezés jár neked. Ez annyira visszataszító...
2016. júl. 11. 13:28
 39/41 anonim ***** válasza:

Én sem tudok azonosulni a magyar mentalitással. Nem állítom azt, hogy más nemzet jobb vagy hibátlan, de pl. az északi népek szokásait sokkal szimpatikusabbnak találom.

Egyébként nem arról van szó, hogy utálom az egész országot, igazából csak apróságokban nyilvánul meg. Pl. utálom a pálinkát, a hurkát, a pacalt, nem szeretem a népzenét / néptáncot, stb. Nem igazán értem, hogy miért az a normális testalkat, ha van egy kis sörhasunk. Okos nemzetnek valljuk magunkat, de az ország fele egy számítógépet nem tudna bekapcsolni, és az idegennyelv tudásunk is kimerül a "Hi!"-ban. Mindent kontár módon meg "okosba'" űzünk, lásd MÁV, bármilyen építkezés, stb. A többség rendkívül tahó, ha nem nézem a focit, akkor rögtön "b**i-e vagy", ha a távolabbi rokonokkal nem bájolgok, akkor én vagyok az illetlen, stb.

Lehet dobálózni azzal, hogy "el lehet menni", nagy valószínűséggel ez be is fog következni. Én tőlem nyugodtan maradhat ugyan ilyen az ország, ha a többség ezt akarja, akkor ki vagyok én, hogy ezt felülbíráljam, csak nekem erre nincs igényem.

2016. júl. 20. 14:01
 40/41 anonim ***** válasza:

A lényeget lehagytam, képtelenek vagyunk a fejlődésre, bármilyen új dolog jön, arra rögtön azt mondjuk, hogy nem.

A BKK új automatái során nyígnak, hogy a pénztár maradjon nyitva, mert "az csak ember". Sokszor látom, hogy hosszú sor áll a pénztáros előtt, az automaták meg parlagon hevernek (de legalább nekem így fél perc alatt meg van a bérletem véve).

Ahelyett, hogy használnák az Ubert, betiltották.

Nem merik használni a PayPass-t, mert "azzal biztos több pénzt von le az eladó" (tapasztalat). Stb.

2016. júl. 20. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!