Vannak itt még olyanok, akik NEM MAGYARNAK, hanem elsősorban európainak gondolják magukat?
Én ilyen vagyok. Egyszerűen nem tudok azonosulni a magyar gondolkodással,egy kívülállónak érzem magam itthon...
Nem sok magyar tulajdonság van bennem,lefogadom,hogy tele vagyok külföldi ősökkel,ha esetleg fel akarnám kutatni a családfámat.... Van aki hasonlóan érez ?
Petőfi Sándor válasza:
Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
Ha vert az óra odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét.
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.
Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!
Verje meg az Isten,
Veretlen ne hagyja,
Ki magyar létére
Magát megtagadja.
Szabadságunk fáját
Fosztja, – fosztogatja,
Leveleit, virágait
A viharnak adja.
Verje meg az Isten,
Nem egyszer, de százszor,
Ki magyar létére
Idegenhez pártol.
Ősi jussát önként
Idegennek dobja,
Kincseinket egy más fajnak
Kincstárába hordja.
Verje meg az Isten
Minden kis dolgába;
Ki magyar létére
Egy más faj szolgája,
Mást érez és mást mond
Talpnyaló nyelvével,
Háromszínü lobogónkat
Ronggyá tépi széjjel.
Verje meg az Isten
Ki a magyart bántja,
Ki magyar létére
Száz örvénybe rántja.
Verje meg, verje meg
Minden haragjával!
Júdászerü két kezének
Tüzes ostorával!
(Pósa Lajos)
Ó! Ráz a zokogás, hogy elvesztettünk egy ilyen értékes embert. Sok sikert osztrák sógoréknál!
Néha olvass ragyogó magyar nyelvű verseket, hogy emberré válj.
-------------
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,
hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!
József Attila
Én sem tudok azonosulni a magyar mentalitással. Nem állítom azt, hogy más nemzet jobb vagy hibátlan, de pl. az északi népek szokásait sokkal szimpatikusabbnak találom.
Egyébként nem arról van szó, hogy utálom az egész országot, igazából csak apróságokban nyilvánul meg. Pl. utálom a pálinkát, a hurkát, a pacalt, nem szeretem a népzenét / néptáncot, stb. Nem igazán értem, hogy miért az a normális testalkat, ha van egy kis sörhasunk. Okos nemzetnek valljuk magunkat, de az ország fele egy számítógépet nem tudna bekapcsolni, és az idegennyelv tudásunk is kimerül a "Hi!"-ban. Mindent kontár módon meg "okosba'" űzünk, lásd MÁV, bármilyen építkezés, stb. A többség rendkívül tahó, ha nem nézem a focit, akkor rögtön "b**i-e vagy", ha a távolabbi rokonokkal nem bájolgok, akkor én vagyok az illetlen, stb.
Lehet dobálózni azzal, hogy "el lehet menni", nagy valószínűséggel ez be is fog következni. Én tőlem nyugodtan maradhat ugyan ilyen az ország, ha a többség ezt akarja, akkor ki vagyok én, hogy ezt felülbíráljam, csak nekem erre nincs igényem.
A lényeget lehagytam, képtelenek vagyunk a fejlődésre, bármilyen új dolog jön, arra rögtön azt mondjuk, hogy nem.
A BKK új automatái során nyígnak, hogy a pénztár maradjon nyitva, mert "az csak ember". Sokszor látom, hogy hosszú sor áll a pénztáros előtt, az automaták meg parlagon hevernek (de legalább nekem így fél perc alatt meg van a bérletem véve).
Ahelyett, hogy használnák az Ubert, betiltották.
Nem merik használni a PayPass-t, mert "azzal biztos több pénzt von le az eladó" (tapasztalat). Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!