Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet, hogy hülye kérdés, de...

Lehet, hogy hülye kérdés, de mikor fognak elkezdeni emelkedni a magyar bérek?

Figyelt kérdés

Az utóbbi pár napban már a harmadik cikket olvasom azzal kapcsolatban, hogy kevés a munkavállaló, nagy a munkaerőhiány és bevándorlókat kéne behozni.

Ugye a kapitalizmus alapja ha jól tudom a kereset és kínálat. Elméletben akkor már emelkednie kéne a béreknek is, nem? Közben a valóságban nem ezt látom, hanem a cégek inkább lenyelik a munkaerőhiányból fakadó veszteséget és ha valaki felmond nem próbálják meg marasztalni, sőt.

Egyes vállalkozók és cégek még mindig ott tartanak, ami 10 évvel ezelőtt volt a divat: ingyen túlórák és minimálbérre való bejelentés ami ha nem tetszik, tíz másik áll sorban mögötted (ami manapság már nagyon nem igaz). Az valamilyen szinten még elfogadható, hogy nem tudnak versenyezni a nyugati bérekkel, de olyan dolgokban azért fejlődhetnének már ami kvázi ingyen van; vagyis ne úgy beszéljenek a dolgozóval, mint a kutyával; fizessék ki normálisan a túlórákat és azért jó lenne, ha nem csak minimálbérre jelentenék be az embert... A normális körülményekről nem is beszélve...

Most azon apropóból írtam ki a kérdést, hogy én is most nemrégen mondtam fel pont ezek miatt. Ingyen túlóráztam, saját kocsival jártam helyszínekre (persze csak benzint fizetett, de havonta 3-4 ezer km egy autóban azért nem semmi), nem viselkedtek velem normálisan és zsebpénzeztünk. Hozzáteszem, mérnök vagyok (közgazdasághoz annyira nem értek, nyilván ezért tettem fel a kérdést)... és nem nagyon fognak találni embert a helyemre, mégsem próbáltak meg marasztalni.

2016. júl. 9. 16:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8 as vagyok . Nem Budapest de Pest megye. Nem nagyon akad munkaerő erre még felhúztam mellénk egy gyárat és 180 körüli nettót kínáltak az űj belépőknek. Na mingyárt átmentek oda jó sokan ekkor már nálunk is kénytelenek voltak emelni.
2016. júl. 9. 19:50
 12/17 anonim ***** válasza:
/felhúztak/
2016. júl. 9. 19:50
 13/17 A kérdező kommentje:
Kíváncsi leszek, hogy ez a tendencia minket mikor fog utolérni. Nem hinném, hogy bármivel is jobb lenne a helyzet itt, mint ott.
2016. júl. 9. 20:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát ha egy cég teljesíteni akarja a megrendelést ahoz ember kell. Aki ki alar menni azt úgy se tudják itt tartani a maradék embert meg vagy megfizetik vagy megy más céghez.
2016. júl. 9. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező! Te honnan írsz? bár gondolom kelet Mo.

Szolnok megyében egy gyári munkás jó ha hazavisz egy 100ast hétvége és kafetéria nélkül

2016. aug. 7. 18:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Zala megyéből, itt 80-130 között keresnek a gyári betanított munkások.
2016. aug. 8. 11:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Na egy kicsit megleptél Zalával :) Ott azt hittem 100-150 között van inkább.
2016. aug. 8. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!