4 napja nem jött meg, vérből a Béta-HCG-ben emelkedés volt, de megállt, az orvos azt mondta, hogy sajnos nem fog emelkedni már, de valami elindult. Van egy 9 hónapos magyar vizslám. Sokat van a lakásban. Okozhatta a "vetélést"?
Nekem a hétvégén bográcsoláskor beteg lett a kutyám (lakáshoz van szokva). A bőrén göbök jöttek ki, mivel 11 hetes várandós vagyok felhívtam a dokit, hogy egyrészt mikor tudom vinni a "jószágot", másrészt, hogy lehet e bajom a kutyától. Azt mondta semmi gond nem lehet, sőt a lánya most szülte a 3. babát, a terhesség legvégén állt le a munkával és nem lett semmi baja, pedig ő gyakorlatilag beteg állatokat gyógyított, adott esetben operált.
Jómagam szülész rezidens vagyok és azért kérdeztem meg az állatorvost, mert egyetlen egy alkalommal nem tanultam olyan betegségről, amit kizárólag kutya terjesztene (nyilván a rendszeresen oltott kutyusokról beszélek). A toxoplasma fertőzés elsődleges forrása a macska ürüléke, de a természetben is számos helyen jelen van. Így a felnőttek nagy része már átesett a fertőzésen, emiatt általában ez nem jelent veszélyt. Máskülönben ezt a kórokozót úgy is össze lehet szedni, hogy nem mosod meg rendesen a gyümölcsöt, amit megeszel.
Próbálj meg nem agyalni azon, hogy mitől lehetett, mert nem a vizsla miatt, szerintem. Ha vetélés alakul ki ilyen korai terhességnél azt leggyakrabban az okozza, hogy nem életképes a zygota és a természet-még ha ilyen kegyetlenül is, de - megoldja a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!