Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fogják bevezetni hogy a...

Mikor fogják bevezetni hogy a magyar emberek, csak engedéllyel mehessenek külföldre nyaralni, munka esetén meg környezettanulmány készítését, hogy az adott lakos a lakóhelyén találna-e munkát?

Figyelt kérdés

Szigorítanák a határ átlépést.

Ennek elsődleges verziója a migránsok általi országhatárkörbekerítés lenne.

Majd korlátoznák a jogot, hogy az állampolgárok a kijelölt átkelőkön átmenjenek, csak engedélyek birtokában, amit komoly vizsgálatok,elemzések után állítanának ki, pl az illető stabil munkahellyel rendelkezik-e, és visszatér-e az országba.

A külföldi munkavállalást szigorúbb ellenőrzés előzné meg.Itt megnéznék a legközelebbi munkaügyi központ állásait, és hogy az illető ott tudna -e munkát vállalni, vagy átképzéssel(szakmatanulás), munkát vállalni.

Bevezetnék a chipes(gps alapú), személyi igazolványt, amit kötelező lenne mindig hordani, így gps meghatározó programmal tudnák, hogy melyik állampolgár mit csinál.

Így kitudnák szűrni a feketén dolgozó polgárokat is.

Egy ilyen alternativa elképzelhető az ország jövőjében pár éven belül, vagy ez inkább fantázia marad csak?

Pár éven belül várható ez az országban?

Vagy inkább a liberálisabb állami berendezkedés felé fordul majd az ország az UNIO nyomására?

#valószínűség #alternatívjövő
2016. júl. 7. 17:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Én szívesen meghallgatnám a személyes történetedet, hogy mitől lettél ennyire hülye.

De most komolyan érdekel, nem viccelek. Szeretném tanulmányozni ezt a személyiségtípust.

2016. júl. 7. 17:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

És ennek az lenne az értelme, hogy dögöljön éhen az ember itthon a minimálbérből amit keres?

Jelenleg a GDP azt hiszem 2-3%-a abból a pénzből van, amit a kintiek hazautalnak. A munkaerőhiány meg itthon is lassan kezdenek felmenni a bérek, talán a munkavállalók jogai is erősödni fognak. Szerintem ez win-win helyzet mindenkinek.

2016. júl. 7. 17:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem egy új ötlet, a 90-es évek előtt egy darabig ilyesmi volt a felállás. Azt nem értem, miért akar bárki újra ilyesmit, de hát mindenkinek joga van a hülyeségek beszéléséhez.
2016. júl. 7. 17:21
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

"És ennek az lenne az értelme, hogy dögöljön éhen az ember itthon a minimálbérből amit keres?"

Éhen dögleni nem fog, csupán nyomor lesz az egész élete és valószínűleg egy primitív, csöves alkoholistává válik majd a saját, kilátástalan, jövőtlen léte miatt.

De legalább hasonlítani fogunk a példakép Oroszországra.

2016. júl. 7. 17:22
 5/12 A kérdező kommentje:

"Ez nem egy új ötlet, a 90-es évek előtt egy darabig ilyesmi volt a felállás."

Most is halad valamiféle központosított, embereket kontroll alatt tartó hatalom felállítása felé a magyar társadalom.

A gps alapú személyi igazolványok ötlete meg először valamelyik skandnáv országban meg az usa-ban vetődött először fel, még a 2000es évek elején.

Szóval lehet hogy az ország körbekerítése, nem is olyan véletlen?

vagy csak a migrációnak köszönhető, és el fogják bontani utána?

2016. júl. 7. 17:26
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
A kérdező miért nem keres már fel egy elmegyógyászt???
2016. júl. 7. 17:56
 7/12 anonim ***** válasza:
43%

Van egy olyan érzésem, Orbán valami hasonlót boldogan bevezetne, ha nem okozna vele magának is károkat. Szerintem az összes fiatalt boldogan felpofozná és röghöz kötné, aki külföldre menekül az itthoni gazdasági és mutyista kilátástalanság elől. Fiatal orvosaok, mérnökök, IT-sek, vagy akár szakácsok, pincérek... -mind húznak elfelé. Aki teheti, lelép, ez az igazság! Ezért jönnek majd a röghöz kötő szerződések is: csak úgy támogatja az állam a képzésed, ha aláírod, hogy szaré'húgyé fogsz dolgozi itthon x évig.

Szóval van realitása annak, amiről beszélsz, ha -az EU miatt- nem is túl sok.

2016. júl. 7. 17:58
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor lehet, hogy igen, de akkor téged csipezzenek be először, meg a te életedet lehetetlenítsék el és korlátozzák először. Nem fogod nagyon szépen megköszönni. Sőt. Nem valószínű, hogy ez a magoldás hosszútávon működne, hogy egyáltalán bevezetnek ilyesmit.
2016. júl. 7. 18:09
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Isten őrizz ettől az egésztől.
2016. júl. 8. 00:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Fő kérdésre a válasz: soha.

De mondd, hogy te csak valami folytán tartasz egy ilyen jövőtől és nem találod vonzónak?!

(Amúgy én pl szívesen tanulnék külföldön, sok országot be akarok járni, világot akarok látni. Akkor pl tőlem elvennéd az álmomat vagy mi van? Meg miért kéne inkább szigorítani a külföldi munkavállalást? N vagyok politikában jártas, kajak nem értem...)

2016. júl. 8. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!