Pesten miért ennyire sok a baloldali?
Gazdag balatonparti kisvárosban lakok jobboldaliak az emberek illetve többségben vannak.
Pesten viszont a baloldaliak vannak többségben. Miért? Meg miért annyira büszkék arra hogy ők pestiek és miért bunkók a legtöbben. Igen sok álltalánosítás van a kérdésben de nem fogok felsorolni 600 ezer nevet hogy asztalos jános miért balos hanem úgy nagy álltalánosságban a pestiek baloldaliak plusz nagyratartyák maguka amiért pestiek nekik minden vidéki egy ostoros bajszos paraszt aki tájszólással beszél és az rtl ből tájékozódnak a világ dolgairól felszínesek nagyképűek egyebek
Ezek az én tapasztalataim lehet hogy nem ismerek elég embert csak a nyaralók akik pestiek azok ilyenek.
Én vidéki vagyok és itt is elég bunkók.
Szerintem többségben vannak mindenhol.
Elmondom miért, bár is a tapasztalataim szerint.
Az, hogy valaki mennyire liberális vagy nem-liberális az attól függ, hogy mennyire van kapcsolatban a valósággal.
A legtöbb liberális Pesten van, itt ugyanis az emberek többsége egész nap csak otthon a panelházban van meg a munkahelyén a steril irodájában. Mivel nincs szinte semmilyen kapcsolatban a valósággal és a természettel ezért nagyon hajlamosak a liberalizmusra. Sokan a pesti panelházban egész nap fotelben gép előtt ülő tinik és huszonévesek közül teljes mértékben meg vannak róla győződve, hogy a "menekültek" mind békések és ártatlanok, alig várják, hogy ide jöjjenek dolgozni, és csak a gonosz rendőrök ártatlanul félholtra verik szegénykéket, meg azt is szentül hiszik, hogy a romák szorgalmasan dolgoznak egész nap, csak a rasszista magyarok folyton keresztbe tesznek nekik, stb. Elég megnézni, hogy a PM, Együtt és társai itt a legnépszerűbbek.
Ezután jönnek a nagyobb városok, itt ugyan nem annyira fogékonyak a liberalizmusra mint Pesten, mivel itt több kapcsolatban állnak a külvilággal, de azért akadnak itt is bőven, például Szegeden is eléggé hajlamosak a "menekült"imádásra és magyargyűlöletre.
Ezek után követik őket sorban a kisebb városok. Itt már kevesebb a liberalizmusra hajlamos ember, mivel itt közeli kapcsolatban vannak a lakosok a természettel. Errefelé már szinte mindig a liberálisokra a cigányok szavaznak. Ide legjobban talán Borsodot és Szabolcsot sorolhatnánk, ahol a magyarok körében csak elvétve találni liberálist, ahol szinte kivétel nélkül a cigányok a liberalizmus hívei.
A legutolsó a sorban pedig Vajdaság, Erdély, Felvidék stb.
Itt a liberalizmus nevű rákfene még a lakosság 0,1%-át sem fertőzte meg. Például én is vajdasági vagyok és alátudom támasztani, hogy itt még a melegek sem liberálisok (viccen kívül).
Azok az emberek akik egész nap kapcsolatban vannak a valósággal, kint vannak a természetben, a kétkezű munkás emberek. Azoknak szinte 0%-a veszi komolyan a liberalizmust.
Egyszer feltettem azt a kérdést miért csak a baloldaliaknak lehet igaza erre ment a mosdatás hogy áá sok a jobboldali
jah persze csak véletlen mindig a baloldaluak vannak 70% on nem a jobb
24-es válaszoló.
Egyetértek veled.
Csak a következtetésem más.
Ahol jólét van ott elterjedtebb a liberalizmus, ahol pedig nyomor van vagy szegénység, ott pedig a liberalizmus nem létezik.
Félre ne értsetek, ezzel nem azt mondom, hogy a liberalizmus okozza a jólétet (bár szerintem részben legalábbis így van), hanem fordítva. A jólét okozza a liberalizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!