Magyarország nem is olyan szegény?
- Atomreaktor
- Hitelezés Mongóliának
- Iránnal atomreaktorépítés afrikai országoknak
- több milliárdok a sport fejlesztésére
- stadionok
- vizes vb
- olimpia
"Igen, csak éppen ez a hatalmas nagy vagyon nem az átlag magyar zsebében van nálunk..."
Természetesen nem egyformán oszlik el országokon belül sem, egyébként a nyugati országokban jellemzően sokkal egyenlőtlenebb a vagyon eloszlása.
Ezért írtam, hogy közelítésnek esetleg jó a GDP. Meg ennek volt türelmem utánanézni, vannak összetettebb gazdasági mutatók is, amelyek kiszámításánál még olyan dolgokat is figyelembe vesznek, hogy mennyi a várható élettartam, mekkora a diplomások aránya, stb. Nyugodtan használhatod ezeket és kiszámolhatod magad is, hogy mennyien vannak előttünk/mögöttünk.
Megnyugodhatsz 65%-os, majdnem minden mutatóban benne vagyunk a felső harmadban - ha a globális szintet nézzük.
Ugyanezen az alapon viszont a Nyugatot se tartom jónak hivatkozási alapnak, mert ők megint egy másik történet.
A régiós versenytársainkhoz kell önmagunkat mérnünk, az a legreálisabb: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Horvátország, Szlovénia.
# 13/14 Időpont ma 17:31
Azért ennek a listának a vezetéséhez sem vagyunk közel. De még a dobogót is csak a messzi-messzi távolban lehet sejteni.
A szegény az egy relatív szó mi mihez képest ?
Pl én egy Észak Koreaihoz képest milliárdos vagyok egy Amerikaihoz kb hajléktalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!