Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország nem is olyan...

Magyarország nem is olyan szegény?

Figyelt kérdés

- Atomreaktor

- Hitelezés Mongóliának

- Iránnal atomreaktorépítés afrikai országoknak

- több milliárdok a sport fejlesztésére

- stadionok

- vizes vb

- olimpia

2016. júl. 7. 15:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Magyarország tényleg hihetetlenül gazdag, csak az itt élő emberek szegények:

[link]

2016. júl. 7. 15:49
 12/17 anonim ***** válasza:

"Igen, csak éppen ez a hatalmas nagy vagyon nem az átlag magyar zsebében van nálunk..."

Természetesen nem egyformán oszlik el országokon belül sem, egyébként a nyugati országokban jellemzően sokkal egyenlőtlenebb a vagyon eloszlása.

Ezért írtam, hogy közelítésnek esetleg jó a GDP. Meg ennek volt türelmem utánanézni, vannak összetettebb gazdasági mutatók is, amelyek kiszámításánál még olyan dolgokat is figyelembe vesznek, hogy mennyi a várható élettartam, mekkora a diplomások aránya, stb. Nyugodtan használhatod ezeket és kiszámolhatod magad is, hogy mennyien vannak előttünk/mögöttünk.

2016. júl. 7. 16:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugodhatsz 65%-os, majdnem minden mutatóban benne vagyunk a felső harmadban - ha a globális szintet nézzük.

Ugyanezen az alapon viszont a Nyugatot se tartom jónak hivatkozási alapnak, mert ők megint egy másik történet.

A régiós versenytársainkhoz kell önmagunkat mérnünk, az a legreálisabb: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Horvátország, Szlovénia.

2016. júl. 7. 17:31
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
Nyugodt vagyok, totál biztos vagyok benne én is, hogy felső harmad-negyedben vagyunk mindenhol.
2016. júl. 7. 18:00
 15/17 anonim ***** válasza:

# 13/14 Időpont ma 17:31

Azért ennek a listának a vezetéséhez sem vagyunk közel. De még a dobogót is csak a messzi-messzi távolban lehet sejteni.

2016. júl. 7. 18:43
 16/17 anonim ***** válasza:

A szegény az egy relatív szó mi mihez képest ?

Pl én egy Észak Koreaihoz képest milliárdos vagyok egy Amerikaihoz kb hajléktalan.

2016. júl. 7. 20:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy tényezőt általában mindenki kihagy, vagy elfelejt.

Itt megtalálod:

[link]

2017. aug. 15. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!