Miért szegény Magyarország, és miért vagyunk ott ahol most?
privatizáció, olajszőkítés, áfacsalás, szociális kiadások hitelekből finanszírozása ----> eladósodás
anno legyintettünk. Most fizetjük az árát
Ahogy az eső írta:
privatizáció, olajszőkítés, áfacsalás
A felesleges alvállalkozóival is kevesebb jut az emberek zsebébe!
Mert ha neked 1 van, nekem meg 3, akkor en nem adok neked meg 1-et, hogy mindkettonknek 2-2 legyen, hiszen nem erdekel, hogy neked csak 1 van ... en csak annak orulok, hogy nekem viszont 3 van. Te viszont ne azt vard el, hogy adjak 1-et, hanem tegyel meg mindent, hogy neked is 3 legyen. Ne engem akarj visszahuzni, hogy egyformak legyunk, hanem te is torekedj, hogy fejlodj fel a magasabb szintre.
Ez ilyen egyszeru.
Aki csoringer marad, az nem tesz meg mindent, hogy jobb legyen neki. Nekem azert van tobb, mert megdolgozom erte (tanulok rendesen es hasznalom is a tudasomat) ... te viszont nem akarsz tanulni, nem is tudod a tudast a javadra forditani, ezert elmaradsz a fejlodesben.
Az eletben is ugy van, hogy az a kiskutya aki harcol a ciciert, az nagyobb kutya lesz ... aki csak akkor jut a cicihez amikor a masik mar befejezte, aki nem harcol a ciciert, az kisebb kutya lesz. Mindketto kutya lesz es az is marad, csak az egyik erosebb es nagyobb, a masik csak kis csokeveny.
Ma 10.10
Dolgozói szegénységről hallottál már?
Jelenleg az van, hogy két réteg kezd kialakulni. Egyik, akinek pofátlanul sok van és nem feltétlenül dolgozott meg érte, a másik meg akinek nincs, vagy a létminimumot sem éri el, pedig lehet, hogy 3 műszakban dolgozik. Egy normálisan működő rendszerben, az alsó rétegnek bár kevesebb van, de nem szűkölködik, nem hal éhen.
"Ez ilyen egyszeru."
Nem ilyen egyszerű!
Kb. minden szar! A politikai rendszertől kezdve a munkaadókon át az emberekig minden. Szinte senki nem segít a másikon! Ahogyan olvasom, te sem, 8-as!
Nyilván igazad van. Mert én szoktam önzetlenül, de vissza szinte semmi nem jön. Pedig ha kölcsönösen történne, sokkal jobb életünk lehetne!
Állami szinten is csak azok vannak támogatva, akiket feltétlenül muszáj pénzelni, de ők sem feljődnek, nem tesznek hozzá semmit a közöshöz, csak felélik a pénzt!
Ehelyett a fiatalokat kellene elindítani az életben! De egy részük inkább kint dolgozik, a külföldi gazdaságot erősítik, a nagyobbik felük meg tengődik életcél nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!