Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálja sok magyar a...

Miért utálja sok magyar a franciákat és Franciaországot?

Figyelt kérdés

A Trianoni Békeszerződésben nem volt nagyobb szerepük, mint a többi győztes államnak, csak éppen francia területen lett aláírva.

A mai nemzedék jóformán azt sem tudja, mi fán terem ez a szerződés.

Ezzelaz erővel a franciák is haragudhatnának a magyarokra a pénzhamísítási botrány miatt, a németekkel való szoros együttműködés miatt, de nem teszik.

A mai nemzedéknek ezekez már semmi köze.

Miért divat mégis Magyarországon mindent leszólni, becsmérelni, ami francia?

2016. júl. 4. 11:22
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Az itteni pontozásokból is látszik, milyen a közvélemény.

Aki a franciák védelmére szólt, azonnal lepontozták.

Márpedig én csak arra voltam kíváncsi, hogy a MAI, normális magyarok miért szólnak le mindent és mindenkit, ami/aki MAI francia!

2016. júl. 7. 14:07
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tapasztaltam semmilyen gyűlöletet a franciák iránt. Trianoni szerződéssel kapcsolatosan se azt szokták manapság mondani, hogy vesszen Franciaország, hanem hogy vesszen Trianon. Természetesen nem a településre gondolnak, hanem a békediktátumra, csak hát ezt a kétbites agyúaknak már túl bonyolult.

Bizonyára más - akár pozitív akár negatív eseményeknél is előfordul, hogy egy településsel vagy egy dátummal fejeznek ki a köznyelvben egy eseményt, mégsem azt jelenti valójában. Nyugodj, meg, a legtöbb magyar hazaffy van olyan "jó" földrajzból, hogy azt se tudja, hol van Trianon, község-e vagy város... :)

"Nem az ,csak nekem olyan szomorú. Legalábbis a filmek ,persze nem fedi a valóságot. De úgy amúgy meg szomorú. Emiatt nem tetszik az ország légköre. De ezt az országra értem és nem magára a francia népre."

Hát ez betett nekem! :'(

Láttál a több ezer filmjükből kettőt, ami történetesen szomorú volt, és erre azt mondod, hogy a filmek alapján ami bár nem fedik a valóságot, szomorú a táj, ezért nem szeretem az ország területét! Ezt valahogy nehéz megemésztenem, éppúgy, mintha Magyarországot egyszerűen egyetlen együttes egyik száma alapján ítélnék meg! Nevetséges, és szomorú.

Amúgy látszik, hogy nem nagyon vagy képben a francia művészettel, legyen az zene, vagy film, vagy bármi más. Láttad már a Csendőr nyomoz c. filmet? Számtalan vígjátékuk is van, de a magyaroknak is van szomorú filmjük, de ettől a táj nem tudom, mitől lenne bármilyen hangulatú. Elég sokszínű a magyar táj is és a francia még inkább. Na mindegy is.

2016. júl. 14. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!