Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálja sok magyar a...

Miért utálja sok magyar a franciákat és Franciaországot?

Figyelt kérdés

A Trianoni Békeszerződésben nem volt nagyobb szerepük, mint a többi győztes államnak, csak éppen francia területen lett aláírva.

A mai nemzedék jóformán azt sem tudja, mi fán terem ez a szerződés.

Ezzelaz erővel a franciák is haragudhatnának a magyarokra a pénzhamísítási botrány miatt, a németekkel való szoros együttműködés miatt, de nem teszik.

A mai nemzedéknek ezekez már semmi köze.

Miért divat mégis Magyarországon mindent leszólni, becsmérelni, ami francia?

2016. júl. 4. 11:22
1 2 3 4
 21/32 partizana ***** válasza:
91%

"Franciaországban mindent leszólni, becsmérelni, ami nem francia? - kérdem én. Merthogy náluk nacionalistább nemzet alig van."

A nacionalizmus nem arról szól, hogy leszóljuk a másikat. Ez pusztán a sajátod szeretete a másik gyűlölete már sovinizmusnak számít.

2016. júl. 4. 14:14
 22/32 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező itt a baj. Te kevés ismerettel kellően öntelt vagy, "politikai beállítottság" számlájára írsz dolgokat ,mert nem tetszenek neked. Pedig könnyen helyettesíthetnéd ismeretszerzéssel. Tőlem Erika lehet jobbos vagy balos, lehet ortodox vagy unortodox, alsó vagy felsőrendű, amit írt, lényegében helyes. Nyilván nem kívánta részletezni, indokolni, ő tudja.

Mert a franciák - önmaguk nézeteivel alapvetően ellentétesen - nagyon is meghatározók voltak e tekintetben. Ez már 1919 tavaszán megmutatkozott, nem véletlenül adta át az erősen franciabarát és komoly francia kapcsolatokkal rendelkező Károlyi a hatalmat. És hogy Kun Béláéknak sem sok sikerült e téren, az is (sok egyéb ok mellett) az agresszív francia jelenlétnek volt köszönhető. Ahogy a román határhúzás is. Kísértetiesen párhuzamos a Nagyvárad Arad (a térrészt gazdaságilag meghatározó) vasútvonallal. Nem emelek ki több konkrétumot, legfeljebb azt, hogy Benes által fogalmazott egyes "indokokat" a franciák egy az egyben átvették - nem véletlenül.

De azt szögezzük le: aki emiatt utál egy nemzetet, ez közönségesen buta, informálatlan és megvezetett. Ezt a megalázó szerződést nem a francia nemzet készítette elő. Legfeljebb néhány akkori vezető francia politikust, tábornokot tehetünk felelőssé, azonban a szélsőséges eredményhez a nemzetközi hangulatnak és fő irányzatoknak nagyobb szerepük volt. A szabadságszerető, kissé nacionalista és szellemes franciákat pedig értelmes magyar nem utálja. Főleg nem, ha a hasát is szereti.

2016. júl. 4. 14:18
 23/32 anonim ***** válasza:
86%

Egyebkent mar regota megfigyeltem hogy ebben a kategoriaban senkit nem erdekelnek a tenyek ha tortenelmi temarol van szo. Mindenki politikai szemuvegen at, a sajat ideologiaja menten nyomja a hulyesegeit, valamint pofira lepontozgat. Forrasokkal alatamasztott, ok okozati osszefuggesekre ravilagito tortenelmi temaju szovegek mind 0%-ra vannak lepontozva, es nem csak nalam hanem pl Robgrosnal, Pro Patrianal is.

Konkretan a Karpat medence deli reszen tobb szazezres francia hadero allomasozott Delvideken, Horvatorszagban es Pecsett Vix francia parancsnok vezetesevel. Se angol, se olasz se egyeb csapatok nem voltak itt csak csehszlovakok, romanok es franciak. De hat ezeknek alig volt szerepuk a bekeszerzodesben... Biztos csak nyaralni jottek. Szoval rohej az egesz.

2016. júl. 4. 14:54
 24/32 anonim ***** válasza:
90%
Erika egyik korábbi válaszában említette a Rubicon magazint, mint forrást, ezt kiegészíteném a BBC History 2013/6. számával, ami szintén a békediktátumot tárgyalja Romsics prof. tollából. Ott szerepel, az angolok és az olaszok egyaránt hajlottak az egyezmény felülvizsgálatára, nehogy az a vád érje őket, hagytak népeket átterelni idegen államok terültére, akár a marhacsordákat. Az egészbe a francia delegáció vezetője, Berthelot szólt bele, hogy minden változtatást mereven elleneznek, ezen az állásponton pedig később sem változtattak, amikor mást neveztek ki a delegáció élére. Magam részéről a francia makacsságot inkább a világháborús vérveszteségek miatt felfűtött bosszúvágyra vezetem vissza. Maga D'Esperey mondta a magyar delegációnak, a mieink a németekkel együtt mentek, velük együtt fognak megfizetni.
2016. júl. 4. 15:28
 25/32 anonim ***** válasza:
37%

#Erika:

"Egyebkent mar regota megfigyeltem hogy ebben a kategoriaban senkit nem erdekelnek a tenyek ha tortenelmi temarol van szo."

De engem igen. Veled ellentétbe én semmilyen politikai ideológiát nem támogatok ,mivel förmedvény! A saját utamon járok ,amit jónak látok.

Nem kell nekem az élethez más ember világképének a betanult szöveg...és ,ha nem úgy gondolkodok egy dologba ,mint ő akkor a "párt" ellensége vagyok.

Én azért nem értek veled egyet ,hogy jó oké történelmi tények ,de mire hatalmaz ez fel engem? Utálatra? Egy több millió főt számláló nép utálatára?

Szerinted vasárnap délutánként minden francia arról beszélget ,hogy milyen döntés volt (az akkori francia küldöttség szemszögéből) Trianon ,közbe röhögcsélnek és szürcsölgetik a teájukat? Vagy ezt ,hogy kell elképzelni?

Na látod...

2016. júl. 4. 15:29
 26/32 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell senkit se utalni, maximum az akkori francia politikai vezetoket. Az atlag francianak fingja sincs a magyarokrol, max annyi hogy egy elmaradott orszag valahol a keleti regioban vagy a balkanon. A franciak pont ezt gondoljak a romanokrol, szlovakokrol meg a tobbi kornyezo neprol.

Bar tapasztalatom nekem is van mas nepekrol. Amikor fosulira jartam es iszogattunk a parkban ahol sok mas tarsasag is volt (a mi tarsasagunk tele volt szkinheadekkel), osszekeveredtunk egy elegge multikulti csapattal. Szerintem Franciaorszagbol johettek mert mindegyik tudott franciaul. Volt ket marokkoi pasi, egy kinai csaj, meg egy feher francia lany. A marokkoiak, meg a kinai teljesen normalis volt, baratkozoak voltak, de az a francia csaj nagyon fennhordta az orrat, kb sutott rola a lenezes, foleg bemutatkozas utan amikor meghallotta a nemetes hangzasu nevemet. Mindenki massal normalis volt csak velem volt lekezelo.

Papam meg evekig dolgozott Parizsban egy magyar brigaddal, ugy szoltak ra a francia munkasok a magyarokra hogy ne dolgozzatok mar annyit, mert ha meglatja a muvezeto nekik is tobbet kell. Szoval nekem a franciakrol az a kep alakult ki hogy lekezelo, lusta nep. Attol fuggetlenul nem utalom oket, megadom nekik a tiszteletet, de tavolsagtarto vagyok veluk.

De had mondjak egy masik peldat. En rengetegszer voltam mar Szlovakiaban mert imadok turazni. Eleinte ugy mentem ki hogy na itt biztos zsigerbol utalni fognak, meg abszolut negativ volt a hozzaallasom, aztan ert egy sor pozitiv csalodas es teljesen megvaltozott a megvaltozott a velemenyem roluk. Csak egy pelda: a Tatraba mentunk eppen kocsival en vezettem, tele voltak az utak szlovak nyelvu tablakkal amiket nem tudtam elolvasni es veletlenul bekanyarodtam egy termeszetvedelmi teruletre ahova kocsival nem lehetett volna es jott a rendor. Az elso gondolatom az volt hogy kesz vege a turanak mert ugy megbuntet hogy a gatyam is ramegy. Siman megtehette volna, tudta is hogy magyarok vagyunk, ellenek ellenere vegig mosolygott elmutogatta a dolgokat, majd visszaforditott minket. Ez hogy a szlovak tarsadalomban zsigeri szinten benne van a magyargyulolet ez nem igaz. Persze tenyleg van par hulye ott is, de szinte mindig a politikusok hergelik az embereket. Ezert van az hogy a szlovak politikusokat nem szeretem, viszont az atlag szlovakkal semmi bajom.

Ha letezik Europaban nep ami zsigerbol gyulol mindenkit azok a szerbek. Ez komolyan nem tulzas, eddig csak egyszer voltam Szerbiaban de egy csomo atrocitas ert. Es nem csak a magyarokkal bannak igy hanem minden mas neppel, kiveve az oroszokat mert oket korberajongjak.

Osszefoglalva en az alapjan itelem meg az idegen nemzeteket amiket amiket tapasztaltam roluk. A roman es szerb tenyleg igazi gyulolkodo nep, a franciakkal vannak fenntartasaim, a tobbi nemzettel semmi bajom, es szerintem az emberek tobbsege se tortenelmi dolgok alapjan itel hanem tapasztalatok alapjan. Youtube-on is az osszes magyar videok alatt ott vannak a romanok frocsogni, termeszetes hogy ez alapjan sokan nem kedvelik oket.

2016. júl. 4. 16:05
 27/32 anonim ***** válasza:

#Erika:

Örömmel olvastam azt a sorodat ,hogy "hülyék mindenhol vannak".

Ezt tekintve más népek ún. "megítélésnek" semmi értelme!

A másik kérdés már az ,hogy azok szerbek és románok mégis mi alapján ítélik így meg a magyarokat?...

A magyarázat:

De hülyék és okosak mindenhol vannak. Ezt nem csak úgy megszokásból "kell" mondani ,hanem értelmezni is kell! Mivel azt vettem észre ,hogy az emberek jó nagy százaléka megszokásból mondja ,de nem értik a lényegét.

Én javarészt nem-magyar származású vagyok és román származású ember részéről kapta bántó megjegyzéseket ,mivel Magyarországról származok.

De találkoztam jófej románokkal.

Szerbekről pont ezt tudom elmondani.

Tehát más nemzetek megítélésének nincs értelme.

Egy ország megítélése ,viszont teljesen más tészta...

Ennyit erről dióhéjban.

2016. júl. 4. 16:50
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

*Egy ország megítélése ,viszont teljesen más tészta...

Mármint az ország vezetőinek a megítélése.

2016. júl. 4. 16:54
 29/32 anonim ***** válasza:
79%
Mert egy pökhendi népség? :)
2016. júl. 5. 00:16
 30/32 anonim ***** válasza:
80%

A 15-ös válaszoló igazat ír.

Franciaországban csakis franciául szabad beszélni! Hiába értik meg az angolt, ők veled nem fognak angolul kommunikálni a saját országukban. A volt angol tanárnőmnek is volt rengeteg rossz tapasztalata ez ügyben, amikor Párizsban turistáskodott.

És ha már történelem: A II. világháborúban konkrétan lefeküdtek a németeknek, A Vichy-állam is csak a nácik bábállama volt.

Ennek ellenére mi történt a háború után? A franciák a győztes szerepében tetszelegtek, Magyarország pedig ugyancsak meg lett csonkítva.

Persze ezért még nem kell utálni őket, ebből is látszik, hogy nagy átlagban milyen kultúráról beszélünk...

2016. júl. 6. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!