Mi történik a magyar baloldallal a következő sikertelen országgyűlési választások után?
A baloldal olyan szinten lejáratta már magát és hiteltelenné vált hogy még "összefogva" és egy jelöltet állítva sincs semmi esélyük!
Meg aztán legutóbb is "összefogtak" aztán mi lett belőle, a választások után rögtön egymásnak ugrottak egymást vádolták a kudarccal...
A hosszú ideje fenn álló pénzhiány (jó ideje nem tudnak lopni) miatt már kampányra sem fogja futni, ha 2018-még egy kicsit igen akkor 2022-ben már nem marad semmi.
Oda juttatták önmagukat ahová valók!
A süllyesztőbe...
Minden esztelen következetlen hazug politikát folytató párt ide jut ha ezt hosszú távon csinálja.
Párszor át lehet verni az embereket, de nem a végtelenségig! Előbb utóbb elfogy a "levegő" az ilyen pártok körül.
A Fityesz körül is ez történik, ha nem 18-ra, akkor 22-re ez a pökhendi arrogáns agresszív ország kirabló, haver fölhúzó, politika vissza fog ütni!
Majd próbálkoznak tovább.
Az MSZP-DK, régi arcok biztosan nem fognak önként félreállni, kivonulni a politikából. A megújulás majd egyszer természetes módon lezajlik, ahogy az ős mszp-sek kiöregednek és jönnek fiatalok, akik hitelesebben képviselhetik a baloldalt, a választók érdekképviseletét.
Kérdező! Ha a baloldalt ilyen kiválóan ismered, akkor szerinted ki a jobboldal? Orbán? Vona? Semjén? Vagy más? Mert ezek is baromira nem egyformák.
Észre kéne venni,
1. Olyan, hogy baloldal, nincs. Egyszerűen idejét múlta, ugyanazokat a célokat nem lehet kitűzni, amit 50-100 évvel ezelőtt. MA mást kell kitűzni. Erről később.
2. Amit itt baloldalnak neveznek, az sose volt egységes. Ahogy a jobboldal se az. Emiatt számon kérni ilyesmit, az nemcsak a politikát, de az emberi motiváció működését se érti.
3. Az összefogás igenis fontos, csak nem úgy, ahogy itt mondják. Próbáljon meg valaki összefogás nélkül eredményt elérni. A Fidesz is így éri el, csak nekik az összefogás mást jelent. Parancsuralmat, kegyosztást.
Amit itt (és másutt, a médiában is) baloldalnak neveznek, először is definiálni kéne önmagát. Bárki bármit is gondoljon az összefogásról, amíg valaki nem tudja miért, addig az kivitelezhetetlen. Negatív cél érdekében (váltsuk le) nem lehet. Leváltjuk. És? Jön egy másfajta anarchia? Amit még meg se mondtak milyen? Az Orbánét ismerik az emberek. Az újabbat nem. Lehetne persze a hiteltelenségről is beszélni, de az majd egy következő dolog.
Mit akar a baloldal a leváltáson kívül? Hatalmat! Úgy bizony, anélkül nem lehet kormányozni. És ha van neki, mit fog csinálni? Nemcsak azért nem mondja, mert nem tudja. Ezért is, mert mind mást gondol róla, mint itt is. Úgy nem megy. De ezen túl - ahogy minden másban - ha megneveznék, a Fidesz nyomban ízekre szedi, lejáratja, kiforgatja. Ez a legnagyobb fegyvere és remekül működik. Mert a tömeg beszopja.
Elsőnek a tömeget kellene meggyőzni arról, hogy valóban jobb lesz neki. Ha ez sikerülne, a tömeg - hitből - rájuk szavazna. De mivel győzhető meg a tömeg? Elvi gondolatokkal, fontos célok megjelölésével nem győzhető meg, mert meg se érti, nem is kíváncsi rá, hülyeségnek fogja fel. Ezer példa van rá. Itt csak elvétve láttam értelmes, messze szóló, valódi gazdasági megoldásra igent mondani. Úgy 2%-ban. Ez meg se látszik. Mondjanak akkor fizetésemelést, olcsóbb árukat, lakást, mit tudom én? Az egyik fele hazugságnak véli, a máik fele meg tudja, hogy az. A semmiből nem lehet megfinanszírozni semmit, hogy dolgozni kell, ehhez ők megteremtik a lehetőségeket, és akkor lesz mani, azt se hisze el senki. Pedig ez már legalább fél igazság.
Tudomásul kell venni, a megosztás működik, a bizalom nulla, a félelem nagy. A tanácstalanság még nagyobb. Azt mondjátok, "ezek" lejáratták magukat. Oké, igaz. De szálljatok magatokba: ha jönne egy ismeretlen, aki olyant mond, amit meg lehet csinálni, hány százalék hiszi el? Hány százalék tenné, amit mond? Majd ha abban egységes lesz a vélemény, hogy sok, akkor lesz eredmény is. Addig pedig nem! Mert ilyen a politika alaptörvénye. És ezt se Orbán, Se Hitler, se Sztálin, se más nem tudja megváltoztatni. Csak helyesen (vagy hibásan) alkalmazni.
Igen, kell egy értelmes társaság. De mit se ér értelmes társadalom nélkül, amely hisz neki és megválasztja. Ezt az utóbbit hogy képzelitek? Mert ezt a nehezebb.
# 5: én is a tömeg része vagyok, és emlékszem még az MSZP idejére, ismerem azt is, ahogy sokan mások is. Ők is sz*ro*k voltak, de legalább nem volt diktátorunk.
Én ilyen egyszerű ember vagyok; beérem azzal, hogy "csak az Orbán ne". Az én szavazatomat ezzel meg lehet kapni. Az se lenne talán cinizmus, ha azt mondanám, egy új, ismeretlen pártra is inkább szavaznék, mint Orbánra. Az esélyeket jónak látnám arra, hogy jobb lesz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!