Most akkor elvtelen vagyok?
Valaki ezt írta nekem magáról.:
"Kapaszkodj, de nagyon erősen: liberális vagyok, emellett ha tehetném, holnap indulnék Trianont visszafoglalni, egyébként pedig szeretem a hazámat, és pl a munkám is olyan, ami előbbre viszi egy ország működését, a köz szolgálatában állok."
"egy ország működését" - írja fent.
Melyik országét, mert sok van, így határozatlan névelővel?
Erről ki mit gondol politikailag? Köszönök minden választ!
a szarkazmus egy olyan jelenseg ami ugy tunik mintha a kinyilatkoztatoja valami ertelmisegi lenne, ezert hasznaljak a kedves szelsobalosok a sajat muveketlenseguk kendozesere
csak addig szidjuk a trianonozast meg a turulszobor emelest, ameddig a melegfelvonulast sem adjuk elo ugy mint alapveto emberi jog megnyilvanulasa...
egyszeruen felhaborito mennyire kettos merce szerint beszel ez a nagy aaa dehogy szadeszos tarsasag
9.: Nem én tettem fel a kérdést, a kérdést az tette fel, akitől idéztem. Nem találkoztam, még olyan emberrel a való életben, aki egyszerre vallotta magát liberálisnak és Trianoni béke ellenesnek. Nekem ez teljes ellentét és éppen ezért provokatív szövegnek érzem, ha ilyet olvasok. Nyilván jól érzem, mert a válaszoló különböző szemléletű embereknél is javarészt érzelmeket váltott ki az idézet.
Akár lehetne ezt is írni.:
"Kapaszkodj, de nagyon erősen: jobboldali vagyok, emellett ha tehetném, holnap indulnék Trianont még egyszer aláírni, egyébként pedig nem szeretem a hazámat, de pl a munkám olyan, ami előbbre viszi egy ország működését, a köz szolgálatában állok."
Ez hasonlóan provokatív mondat. Ilyen emberrel sem találkoztam még.
"egy ország" = USA, Izrael, Franciaország
A határozatlan névelő itt annyira tudatos, az ember nem írja le véletlenül, hogy "egy ország".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!