Ti, akik utáljátok a Jobbikot és fújtok rájuk, olvastátok egyáltalán a választási programjukat?
Azt kéne megérteni végre, hogy a pártpreferencia szubjektív. Nyilván nem volt és nem is lesz soha olyan párt, ami az összes szavazópolgár elvárásainak eleget tesz.
Hidd el, hogy attól, hogy neked teljesen bejön a Jobbik programja, vannak emberek, akik esetleg rosszabbul járnának, ha az összes pontot megvalósítanák belőle. Ezért ő nyilván nem erre, hanem más, az ő érdekeit képviselő pártra szavaz.
Már maga a párt szó is sugallja, hogy különböző emberek pártjain állnak...
Egyszerűen nem lehet maradéktalanul eleget tenni mindenkinek.
Tehát mindenkinek magánügye a szavazati joggal rendelkezők közül, hogy kire, és miért szavaz. Egy munkás lehet, hogy a Munkáspártra szavaz, míg egy egyetemista fiatal mondjuk a Fideszre, vagy Jobbikra. Lehet, hogy az egyik téved, lehet, hogy a másik.
Amúgy az is igaz, hogy a média eltorzítva mutatja a híreket, és így nem a valóságot ismerjük meg, hanem annak egy hiteltelen másolatát. Ezzel könnyen lehet milliókat manipulálni...
Amúgy én olvastam a Jobbik programját, akárcsak a többi pártét is. Úgy gondolom, hogy 4 évente van OGY-választás, és ilyenkor rászánok egy hetet arra, hogy utánanézzek a dolgoknak, tudatos választópolgár módjára. Nem szeretem az olyanokat, akik azért szavaznak erre, vagy arra, mert "szép a plakátjuk", vagy "az ellenfele nem szimpi".
Na jól van, ennyi voltam. :)
sziasztok!
én olvastam... és a célok mind szépek és jók. csak az a baj, hogy a "b*zik, c*gányok, zsidók nem jöhetnek" hozzáállást nem tudom megemészteni. Az is bánt, hogy sokan ha meglátnak egy nagymagyarország-térképet, turulmadarat, csodaszarvast, rovásírásos szöveget, akkor egyből a jobbikra asszociálnak, mert belemosták a kampányukba. A felsőbbrendűségtudatuk és arroganciájuk, a "mindenki hülye aki mást gondol" megnyilvánulások is bökik a csőrömet. Persze ismerek rendes embereket is a szavazótáborukból, ha nekik ez belefér az értékrendjükbe, hát legyen; én nem próbálom megtéríteni őket, de akkor legyenek kedvesek ők is békénhagyni engem. Kultúráltan vitatkozni lehet, de aki eleve három kérdőjellel teszi fel a kérdését "hát hülyék vagytok ti?!" hangnemben, azzal nem biztos hogy érdemes...
Egyáltalán nem a szívem csücske a Jobbik, de más pártok sem, sem a Fidesz, sem az MSZP. Utálni nem utálom őket, nem szoktam lefasisztázni őket, stb.
A programjukat elolvastam, a Jobbikét szándékosan alaposabban, hogy megismerjem, mások mit szeretnek benne. Valóban, voltak/vannak jó és hasznosítható ötleteik. Nekem a Jobbik kiállásával vannak fenntartásaim, nem szeretem a Jobbik-féle, Vona-féle kemény beszédeket, azt a hangvételt, amit megüt. Számomra ezért visszataszító, ahogy mások is. Én abban hiszek - bizonyára naivan -, hogy a pártok, ha lenne agyvelejük, közösen tudnának összeállítani a különféle értékrendekből egy közöset, a programjaikat egyeztethetnék, mert mindenütt akad jó és rossz, kedvező és kedvezőtlen gondolat.
A programjuk eléggé ócska... Semmi sincs benne, ami értelmes, azt a fidesztől nyúlták... olyannyira, hogy néha ti (jobbikosok) is összekevertétek hogy honnan is idéz vki... :D:D:D
A jobbik talán még az mszp-nél is többet hazudozik, ha azt nézzük, h. még nincsenek is a parlamentben... pl az lmp ügy. Ezek a szájhősök már lmp-mszp koalícióról beszéltek, amikor kiderül, h. az mszp-jobbik koalíciónak, összeborulásnak is hasonló esélye van, elvégre az mszp már megszellőztette... ( [link]
"Persze vallásszabadság korlátozása, csendőrség=SA magyar gárda=SS, szóval nem kell."
Ne haragudj, de ekkora ökörséget rég olvastam :D Amit te vallásszabadság korlátozása alatt értesz, az vagy a "ne minden kisegyháznak járjon rögtön adómentesség (lsd. szcientológusok)" vagy a " legalább erkölcstanra járasd a gyereked az iskolában". Ezek közül egyik se szól arról, hogy miben higgy, hanem arról, hogy fogadd el a keresztény értékrendet (ne a vallást). A Magyar Gárdát összemosni az SS-el sem túl sok gondolkodásról árulkodik... Előbbinek ugyanis még fegyvere sincs, helyette véradók, parlagfűirtók, árvíznél segédkezők. Ez minden, csak nem SS. A csendőrség pedig a rendőrség segítsége, hogy a vidékieknek se kelljen félelemben élnie. Mert amikor csendőr volt, még nem voltak ennyire elszemtelenedve a cigányok... Én sem értek mindennel egyet, ami benne van, de vettem a fáradságot az összes programot elolvasni, és magasan ez a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!