Miért ellenzik sokan a diplomát?
Jó ideje megfigyeltem, hogy sokan ellenzik a diploma megszerzését.
Miért is?
Én például műszaki menedzsernek tanulok.
Az unokatestvérem is ezt végezte, de már régen diplomázott.
Ma 320 a nettója egy autóipari multinál.
Ami mellesleg, csak magyar viszonylatban jó, külföldön a minimálbér ennyi.
Általános iskolás koromban, én sem értettem minek tanulni.Gyakran, haragudtam a szüleimre, mivel mindig büntetést kaptam, hogyha nem voltak elég jók a jegyeim.
Ma, már beláttam, hogy nekik volt igazuk.
Tanulni kell, hogy a jövőben jó állásunk legyen és ne valami gyártósor mellett álljunk és csináljuk a betenított munkát.
Magyarországon, csak diplomásként van jövője az embernek.
Más opciók?
-Elmegy valami gyárba, 3 műszakba.
-Elmegy valami ügyintézőnek vagy közalkalmazottnak nettó 120 ezerért.
-Elmegy külföldre
Gyerekem figyelj már! A kérdés szintere jó, a kérdés rossz. Helesen:
"Miért nem tudnak sokan diplomát szerezni?"
Na így már jó....
De elmondom:
Nem ellenzik. Nem tudják. Az oktatás ma vérizzadást követel, ha bejutsz.....ha nem akkor mehetsz oda amiket felsoroltál. Köszönjük..
Amugy meg bejuthat igaz önköltségesre is. Miylen cifra kifejezés, "önköltséges"....XDD
Csak ám meglátja az összeget és hanyatthomlok inkább megy gályázni. Ugyse tudja a legtöbb kifizetni ezt. Ez a helyzet.
11-es Nem is kicsit vagy eltévedve!
"Miért nem tudnak sokan diplomát szerezni?"
Kik nem tudnak? A mai 25-35 évesek körében már 50%-os a diplomások aránya, épp ez a baj! Emiatt nem ér sz.rt sem a diploma.
Elárulok egy titkot: nem kell ahhoz diploma, hogy 320e-t keress. De még a 3,2 millióhoz sem.
Nem ettől függ, ismerek sok diplomást, akik 150-200 között keresnek és ismerek sok diploma nélküli üzletembert, akik milliós nagyságrendben.
Szerintem ez nem igaz, hogy sokan ellenzik a diplomát.
Amit általában ellenezni szoktak, hogy boldog-boldogtalan elmegy mindenféle büfészakra, lehúz 3-4 évet az állam kontójára, kap egy papírt, ami semmire nem jó, majd megy takarítani meg külföldre.
Magyarul semmi értelme nem volt az egésznek, csak elvertük pár milliót.Az az igazán király, amikor még összekapar a diák pár millió diákhitelt is.Kár tagadni, de ezt normális ember nem támogatja.
Azt kell kiszámolni, hogy az ország a jelenlegi felállásban hány diplomásnak tud munkát adni.
Aztán kiirni egy népszavazát, hogy ezen felül hány olyan diplomás képzését akarja az ország népe finanszírozni az adójával aki vagy alacsonyabb szintű munkát fog végezni, vagy elhagyja az országot 20 év tanulás után.
Persze saját pénzen mindenki azt tanul amit akar, addig ameddig akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!