Miért nekünk van a legnagyobb áfánk?
De most komolyan, ez miért van?
Itt valami elvan rontva nem? Ne ebben legyünk már a világelsők. Ez valami gazdasági csavar amit nem érthet az átlag ember? Vagy egyszerűen csak a lenyúlás miatt van.
Miért van az, hogyha akarok venni bármilyen elektronikai eszközt, akkor majdnem a termék 30%-át még az államnak ki kell fizetnem. Ezért én kapok cserébe egy szörnyű egészségügyet, mert akkor még a Tb-t is levonják, meg szörnyű utakat, szörnyű kiszolgálást, gyakorlatilag csak arra vagyok jó, hogy adjam a pénzt, ha már nekem van bajom, akkor meg minek nyavajgok, az erős magyar sohasem betegszik meg.
Mert ki és mikor emelte fel az áfát 25%-ra?
És ti itt nyafogtok a 2%-os emelés miatt, akkor meg kussoltatok.. :D
szégyen...
Mert csökkentették az SZJA-t. Itt egyszerűen arról van szó, hogy a jövedelem helyett a fogyasztást igyekszik megadóztatni a kormány. Ezért találtak ki mindenféle extra adót a banki tranzakcióktól a chipsig. Ebbe az irányba halad a világ többi része is, mégha nem is ennyire magas máshol az ÁFA.
Ha megnézed, nálunk ugyan magas az ÁFA, viszont más országokhoz képest nem olyan magasak más adók.
De jó hog a hatodik évben megjelenne ilyen kérdések....ideje....
Azért mert ezzel is valamivel nagyobbat kaszálhatnak jó Viktorék.
Azért ilyen magas az áfa, mert rengetegen nem fizetik meg rendesen, így valahol a hiányt be kell hozni.
És most nem arról a szintről beszélek, hogy Józsi a tüzépen számla nélkül vett két zsák cementet (bár végül is sok kicsi, sokra megy)...
"
Ha megnézed, nálunk ugyan magas az ÁFA, viszont más országokhoz képest nem olyan magasak más adók.
"
Ez az,errőlvan szó. Gondold végig nem vot itt semmi adócsökkentés. Szimlán ennyi:
Bevezet egy páradót, nem magasak, együtt épp elég mennyiség ,viszont az áfát növeli. Egyszerű, nem történt semmi.
egyébként mit ért a sok baller a "sok új adón"?
a chips adó (amit a multik fizetnek), vagy a tranzakciós adó (amit a gazdagok), vagy a chip adó (amit a felelőtlen kutyatartók)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!