Magyarázza el nekem valaki ezt a felfogást! Miért nem lehet elismerni a futballisták teljesítményét? (Pontos kérdés lent)
Előre látom, hogy komoly vitáknak adok most színteret, de nem tudom megállni, hogy ne kérdezzem meg: Aki falábúzik meg hasonlók azok mit éreznek? Most kaptam üzenetet, hogy azért lettek futballisták, mert olyan buták,hogy beszélni sem tudnak? (Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy az ilyennek milyen betegsége van) na most kérdem én.
1. Akinek fáj az, hogy összeállt végre az ország nagy része az mit érez?
2. Miért nem lehet elismerni, hogy tisztesen helyt álltak?
3. Miért kell valakinek egy sportesemény adtán politikai okokra hivatkozva az ellenfélnek szurkolni?
És akkor, jönnek, hogy mert a focidrukkerek antimagyaroznak..szerintem nem volt ilyenre sok példa, de akkor viszont erre is rákérdeznék.
4. Aki magyarnak tartja magát az, hogy szurkolhat másnak? Vagy fordítva: Aki másnak szurkol, hogy tarthatja magát magyarnak?
Kulturált viselkedés kéretik...
Nem tudom, én se értem, hogy egy magyar ember miért nem örül a magyar válogatott sikerességének.
Láttam olyat itt, aki azt írta, hogy ez nem siker. De igen, kijutni az EB-re, bentlenni a legjobb 16-ban már nagy siker. Aztán majd jöhet a többi...
Végre a legtöbb embert megmozgató sportágban is sikeresek vagyunk. Büszkék vagyunk úszóinkra, kajakosainkra, ők is ügyesek, de most a magyar válogatottnak drukkoltunk.
Így van! Nem értem miért kéne kizáró oknak lennie annak, hogyha én szeretem a focit akkor minden mást lenézek..
Alapot adtak a jövőnek és ez valóban siker. Siker, hogy visszakerültünk Európa futballtérképére. De sajnos azt hiszem, ha vb-t nyernénk is csak a fikázás menne "bizonyos" oldalról.
1) Ameddig együtt örülünk, addig nincs semmi bajom. Amikor a focira hivatkozva átcsap nacionalista ünneppé egy meccs, annak én sem örülök. Valamint meg kell találni az egyensúlyt: mindenki ki lenne akadva, hogy 100 ember a nemzeti távolbalátó csapat sikerén felbuzdulva elfoglalná a körutat. Szerintem ezen az ebn bőven a határon belül volt minden, de másnak más lehet a küszöb.
2) Mivel az, hogy mit tekintünk sikernek és mit kudarcnak, abszolút szubjektív, szerintem nagy baromság azért elnézni valakit, mert szerinte nem játszott olyan jól a csapat. Szóval miért lenne kötelező elismerni?
3) Egyensúly. Ha az eb győzelem és egy működő ország között kell választani, akkor szerintem nincs, aki ne a válogatott ellen szurkolni. Szerintem itt nincs erről szó, de lehet, hogy valaki szerint még egy stadion felépítése sem éri meg az eb győzelmet, így reméli, hogy kikapunk.
4) Attól függ, mennyire kötjük össze az országot a válogatottal, és mennyire tekintjük egy csapatnak, akihez kötődünk. Példa: a fiad angol válogatott focista lesz, és a magyarok ellen játszik tétmeccset. Kinek szurkolnál?
"Példa: a fiad angol válogatott focista lesz, és a magyarok ellen játszik tétmeccset. Kinek szurkolnál?"
Viszonylag ritka szerintem az ilyen, sőt valamiért úgy érzem az itt válaszadók között, egy belga/portugál/izlandi/osztrák sincs.
És épp ez a lényeg, hogy kinek? Valószínűleg a fiamnak. DE NEM A MAGYAROK ELLEN. És ez az ordítóan nagy különbség.
nacionalista ünneppé pedig csak az csaphat át ahol több a nacionalista, és pont ugyanúgy jogom van nekem a magyarságomat ünnepelni, mint a bohócoknak a pridenon menetelni. (nem a nemi vonzalmát becsmérlem, de az egy provokatív, idióta majomparádé)
Hol csapott át ez nacionalista ünneppé? :D
Ne nevettess már, a ballibbant banda már nem tud ennél jobbat kitalálni? :D
Csak lepontozni tudtok, ez szégyen...
#1-es voltam.
1-es!
Ne törődj velük:D nekik már az is nacionalista ünnep ha elénekeljük a Himnuszt:D
Itt meg ne várj többet, ide többségben csak megszomorodott libberek járnak
Először ismerjük el az UEFA teljesítményét! Ha nem lett volna 24 csapatos az EB nem jutottunk volna ki, sőt még így 24 csapatos EB-n is csak épp, hogy kivánszorogtunk a vigaszágon.
Épp az a baj, hogy ezt az "eredményt" sokan úgy kezelik mintha bármit is elértek volna, meg, hogy a Stork csodát tett, tett a fenéket, ugyanezt a játékot hozta a válogatott tíz évvel ezelőtt is, csak most mázlijuk is volt.
Szóval igen a teljesítményük és a fizetésük miatt van sokaknak baja a válogatottunkkal, mármint nem a saját fizetésük meg teljesítményük miatt, hanem a mi falábúink miatt.
Egy EB 16-ba jutást úgy ünnepel az ország mintha minimum VB-t nyertek volna, sőt még a 4-0-ás hülyéreverésért is örjöngenek, a többi sportág meg le van szarva.
Lásd szerencsétlen magyar úszókat, erre mondta Verrasztó Dávid, hogy "Egy EB arany otthon szart sem ér" és legyünk őszinték, hány magyar tudja, hogy ki az a Verrasztó Dávid?
Olvass már. Azt írtam, hogy szerintem rendben volt ez az ünneplés, de lehet, hogy valakinek nem.
Másrészt jogotok van bármit ünnepelni, csak én nem látom értelmét(mármint azt ünnepelni, hogy magyar vagy. a válogatott sikereit én is megünnepeltem, mint ahogy a klubcsapataim sikerét is). Ahogy annak sem, hogy azt ünnepelni, hogy valaki meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!