Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon utálni a...

Magyarországon utálni a kicsit jobbmódúakat, irigység vagy szoci örökség?

Figyelt kérdés

Én egyáltalán nem értem.Én inkább örülni szoktam más sikereinek.

Amikor még államvizsga előtt álló, kis naiv, egyetemista voltam, azt gondoltam, hogy majd 1-2 munka után, magas pozícióm lesz.

Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ez csak álom volt.Budapesten dolgoztam, magyar viszonylatban nem kerestem rosszul, de, nem éreztem úgy, hogy nem jutok sehova.

Ezért elköltöztem Sopronba, Ausztriában vállaltam munkát.Nem vagyok magasabb beosztásban, mint Budapesten, de bérben többet kapok, mint az ottani vezetők.

A lényeg, sikerült vennem egy fiatal, 4 éves 5-ös sorozatú BMW-t.

Mindig az ilyen autók tetszettek, de a budapesti munkámmal nem engedhettem meg.

Sok régi barátom, ismerősöm nekem "támadt", "minek neked ekkora autó" "minek ekkora teljesítményű, ilyen drága autó"...stb...stb

Erre azt szoktam mondani,mert ez tetszik.

A jelenlegi munkámmal megtehetem, hogy évente többször is nyaraljak.

Évente, van egy nyári déli országba, egy alpoki síelés, meg néhány 3 napos belföldi.

Sok barátomat el is vesztettem, szerintük "megnőtt az arcom". Pedig, ugyanaz vagyok ,mint eddig.

2016. jún. 26. 16:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9: Sajnálom ha arogánsnak tűnt, amit leírtam, egyáltalán nem ez volt a szándékom és szerintem félre is értetted.

Tisztelem a keményen dolgozó, fizikai munkát végző embereket és egyáltalán nem nézem le őket.

De! A kérdező által leírt, irigykedő, rosszmájú embertípus jellemzően nem is a keményen dolgozó fizikai melósok közül kerül ki.

Hanem inkább a nettó 120-200e-t kereső, jellemzően irodai dolgozó vagy önkormányzati/állami alkalmazottak közül. Aki meg van sértődve, ha esetleg 5 óra után 2 perccel még nem tudott elszabadulni a munkahelyéről, aki személyes támadásnak veszi, ha netán hétvégén fel meri hívni a főnöke munkaügybe.

2016. jún. 26. 20:34
 12/23 anonim ***** válasza:
49%
10: Egy jó tanács: ha sasként akarsz szárnyalni, akkor ne verebekkel vedd körül magad.
2016. jún. 26. 20:36
 13/23 anonim ***** válasza:
20:36! Nemvagyok szolga lélek, nemtudok seg-gny@ló lenni. Ha nemtudok a magam erejéből felemelkedni akkor inkább maradok csóró de egy gerinces csóró.
2016. jún. 26. 20:48
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem teljesen így van kérdező. De az tény higy a mai magyarországon nagyok a végletek. Vagy nagyon nehezen él valaki, vagy mint marci hevesen....

Ez okozza az ellenszenvet. Nem az h irigy feltétlen. Inkább az higy elviselné higy gazdagabb vagy, idezőjelben, ha neki se lenne oka panaszra, mégha szegényebb is mint te. Vagyis ha viszonylag jól élne,nem zavarná hogy töle jobban is élnek. Ennyi a helyzet.

2016. jún. 26. 20:56
 15/23 anonim ***** válasza:

Ausztriában nincs kizsákmányolás, Magyarországon meg van.

Ennyi a különbség.

2016. jún. 26. 22:30
 16/23 Pro Patria ***** válasza:
49%

Kedves 20:34-es válaszoló!

Meggyőző, hogy egy indulatos hozzászólásra képes voltál bocsánatkérően reagálni.

Azt elismerem, hogy az irodai munkában szükséges törtetés és önképzés az előbbrejutáshoz, amit sokan megspórolnak az irigységgel helyettesítve, de az ország túlnyomó többsége nem irodai alkalmazott.

Beletartoznak a szolgáltatószektorba (egy fodrász sosem fog annyit keresni, mint egy osztályvezető, de dolgozik annyit, fő a hajszárítók között nyáron, és dolgozik szombaton is), egy orvos, egy asztalos, bárki más lehet, hogy többet dolgozik, fáradtabban fejezi be a napot, mint az, aki önigazolásként elkönyveli magának, hogy fontos tárgyalásokat visz végig ("akár szombaton is!"), majd milliók pörögnek a számlájára hó végén.

Egy ismerősöm, akire nagyon büszke vagyok, a műszakos állása mellett végez asztalosmunkát, és az egyébkénti munkaideje után áll neki konyhabútorokat készíteni. Volt, hogy majdnem lement az ujja is a fáradtságtól. De minimális hitellel építette fel a házát.

Egy orvosnak naponta kell rendezni a fejben tárolt ismereteit, és ezen emberéletek múlnak. És igen, szombaton is be-becsúszik a munka.

Apám korábban műszakos villanyszerelőként az éjszaka közebén is felkelt az ügyeletben, ha hívták, hogy leszakadás történt, és ez többnyire ugye viharokkor fordul elő. Hajnali kettőkor viharban oszlopot mászni, szombaton nem kellemes. Évekig. Meg is vannak az aranyerek a lábain.

Most, sokkal jobb munkahelyen fele (töredéke) annyit dolgozik, és nagyságrendekkel többet keres.

Nem sajnálom tőle, mert ezt az említett állapotok előzték meg. És ő műszakból hazajövet sem a nappaliba, hanem a kertbe megy, és teszveszel.

A nyugdíjkorhatárhoz közeledve, mély szakmai ismerettel pedig egy olyan pozíciót talált, ami tudását megbecsülő feladatkört ad.

De az általános igazság az arrogáns megfogalmazásokra, akik maguk lelkiismeretének csitítgatására ilyet írnak, hogy a bérezés növekedésével a munkaterhek csökkenése jár együtt, ami, ha belegondolunk, azért elég groteszk.

2016. jún. 27. 14:12
 17/23 anonim ***** válasza:

Prolik.

Nyugodjál meg, pontosan ugyanolyan prolik, mint te.

Ugyanolyan önérzetesek, úgy gondolják, hogy ők különbek, sőt emberileg többek. Aki rosszat mer mondani róla az csak irigy lehet, vagy proli (ugye, amikor a proli prolizza a másik prolit.. :D).

Ugyan úgy nyavalyognak, hogy nincs is sok pénzük mégis előszeretettel villognak azzal, mikor mire költ (nyaralás, autó, stb.) pedig a kutya sem kíváncsi rá.

A te 4-5 éves BMW-d vagy Audi-d már ugyanolyan népautó, mint az ő 10 éves Szuzukijuk vagy VW-jük ('egyéb tetszőleges márka insert here').

És pontosan ugyan úgy sztereotipizálsz, mint ők (amivel alapvetően semmi baj nem lenne, ha tudnád kezelni). Az egyedüli különbség köztetek, hogy te pénzes proli vagy. És mint pénzes proli te magad is egy sztereotípia alanyává váltál.

A BMW-vel meg duplán. Ugye pontosan lehet tudni, hogy az országban kiknek, hogyan és miből lett először ilyen BMW vagy Audi, mint ahogy azt is, hogy a Magyarországon jelenleg az ilyen autók kb. 15%-20%-ának lett tisztességesen megkeresve az ára. Te választottad, neked ez tetszik, ez ezzel jár.

Attól, hogy valaki külföldön dolgozik és tehetősebb lesz, tud hozni egy magasabb életszínvonalat még nem esik ki automatikusan a proli státuszból. A magasabb fizetéshez nem jár magasabb értelmi szint, még külföldön sem. Csak sokan azt hiszik, hogy de.

A rád vetíttet előítéletektől pedig egy módon tudsz megszabadulni: ha következetesen nem úgy viselkedsz. Így mindenkinek pozitív csalódás leszel.

A közeli vagy legjobb barátokra pedig érdemes hallgatni, a véleményüket kikérni, ilyen dolgokról elbeszélgetni, mert az nem létezik, hogy egyszerre 20-50 ismerősöd meghülyül. Az ember gyakran nem veszi észre, hogy változik, márpedig a több pénz bizony képes személyiséget negatív irányba formálni. És ehhez nem kell tízmilliós vagy milliárdos nagyságrend.

2016. jún. 27. 14:53
 18/23 anonim válasza:
54%
ne foglalkozz velük! Tőlem még azt is irígylik, hogy klímát vettem a szobámba, pedig nem számít luxuscikknek. Ne barátkozz ilyen csórókkal.
2016. jún. 27. 15:01
 19/23 anonim ***** válasza:
62%
"BMW-vel meg duplán. Ugye pontosan lehet tudni, hogy az országban kiknek, hogyan és miből lett először ilyen BMW vagy Audi, mint ahogy azt is, hogy a Magyarországon jelenleg az ilyen autók kb. 15%-20%-ának lett tisztességesen megkeresve az ára. Te választottad, neked ez tetszik, ez ezzel jár." - ismerek nagyon sok szegényebb embert is (pl. takarítók, kozmetikusok, fodrászok, tanárok akik magánórát adnak) akiktől még egyszer sem kaptam számlát, így ők sem tisztességesen szerezték meg az olcsóbb autóik árát. Akkor őket miért nem utálják? Ha Suzukit vesznek a lopott pénzből az el van nézve, csak BMW-t nem szabad?
2016. jún. 27. 15:34
 20/23 anonim ***** válasza:

16: Nem kértem bocsánatot, mert nem is volt miért, csak pontosítottam, mert félreértették.

A világon mindenhol így van, hogy a legkeményebb, legszutyokabb fizikai melóért jár a legkevesebb pénz.

2016. jún. 27. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!