Akik politikusok kivégzését vizionálják, demokratáknak tartják magukat?
Sokan osztanak meg ilyeneket "fészbúkon", ahol Ceausescu hoz hasonlítják, meg kötéllel látnák szivesen, esetleg olyan végzetet vizionálnak mint a román párnak.
Ezek az emberek ugye teljesen a halálbüntetés ellenzői voltak amikor OV a bevezetését pedzegette.
Illetve akik a rendszert az akkori romániához hasonlítják, van fogalmuk róla amiről beszélnek?
Az, hogy az elmúlt 25 politikusainak nagyrésze lámpavasra való, nem függ össze ki mennyire demokrata.
Szokás szerinted összekeversz 3 dolgot, aminek semmi köze egymáshoz, aztán persze, hogy kisül belőle valami égtelen...
Miért, akik Ceausescut ölték, azok nem voltak demokraták?
Nem értem az összefüggést a kettő között.
Én nem keverem. csak egyszerűen nem értem az ilyen embereket.
Szerintem jellemtelenek, és arra fordulnak amerre a szél fúj, és saját magukkal is elentmondásba keverednek.
Én érdekes módon sem a Gy.F-et sem Bajnait, sem OV-t nem kívánom lámpavasra, annakellenére hogy bizonyos esetekben egyetértenék a halálbüntetéssel, de csak olyan rendszerben ahol csak minden kétséget kizáró bizonyítékok alapján lehetséges, nem pedig olyan alapon hogy "marinéni szomszédja mesélte hogy a tettesnek is kapucnija volt".
Ezek az emberek viszont egyik mondatukban fröcsögnek hogy mekkora marhaság a halálbüntetés, de azért mi jól felkötnénk ezt meg azt. Egyébként a vicc az hogy akinek ma OV-val szembe a legnagyob ba pofája, az 10 éve még a Gyurcsány ellen hajtott gyűlölethadjáratot.
"Miért, akik Ceausescut ölték, azok nem voltak demokraták?"
Szerintem nem. Egy sebtiben összehívott gyors tárgyalás alatt rövid idő alatt egy teljesen elfogult testület eldöntötte, és gyorsan lelőtték mielőtt a demokraták jönnének a jogokkal.
Valószínűleg ha lett volna rendes tárgyalás sem lett volna másképp, de ez így szerintem nem demokratikus.
A Fidesz most azért van hatalmon, mert boldog boldogtalan szavazhat. Ha legalább a leghülyébb egyharmadtól megvonnánk a szavazati jogot, akkor lenne igazi demokrácia, hiszen aki sötét mint az éjszaka milyen jogon szól bele a közügyekbe? Ez olyan, mint ha a 3 éves kislányodtól kérdeznéd meg, hogy mibe fektesd a pénzed... Gumicukorba.
Pont ezért nem tartom demokrácia ellenesnek azt aki lámpavasra küldené Orbánt, hiszen ő felvásárolta a hülyéket, magyarán egynél jóval több szavazata volt a rendszerben. Innentől kezdve pedig semmi értelme demokráciának nevezni a jelenlegi rendszert, hiszen az győz, aki több embert tud megvenni egy szál kolbásszal.
Én nem tartom magam nagy demokratának, mert a "demokrácia" is hazugság. Jó példa erre a minapi 52:48 arány. Naszóval, én szívesen látnám az elmúlt 25 év jónéhány döntéshozóját kötélen himbálózni. Persze jópáran előte menekültek előlem, mint pl. az áruló antall.
(ugye az "eredeti" demokrácia is a szabad férfiak világáról szólt, tehát qrvára nem a szó szerinti nép uralmáról)
" A Fidesz most azért van hatalmon, mert boldog boldogtalan szavazhat."
a fidesz legfőbb bázisa a nem állami intézménynél dolgozó értelmiség
deal with it
# 8/8 Időpont ma 15:27
Persze. Mert ők nem mennek el szavazni. :-)
Kérdező:
De igen kevered.
Nem attól leszel demokrata hogy nem kívánod őket lámpavasra, ahogy nem attól leszel nem demokrata, hogy odakívánod.
Ugyanígy a halálbüntetés.
Illetve azt sem teljesen sikerült megértened, hogy személyek vannak összehasonlítva. Abban meg eléggé megáll a párhuzam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!