Ti szívesen élnétek Kádár János Magyarországán?
Most hidegen hagy ki milyen eszmei beállítottságú, higy liberális, nacionalista, tyütyütyütyü.......
Most csak az érdekel higy élnétek-e az életeteket , mindennapjaitokat Kádár János Magyarországán?
Tudom milyen volt, hogy működött, meg mi lett a vége mi volt az eleje stb. ismerem a történelmet.;),. De mint egyszerű ember, lényegtelen micsoda, élnétek azon a Magyarországon?
(Fogalom beli tisztázás: most Orbán Viktor Magyarországán élünk . ;), gondolom rájöttetek. Itt érzitek jobban magatokat,vagy ott éreznétek?)
Ne kímélejetek:D
Robgros, enged meg, akkor elmondom. Hiába vered bele minden kérdésnél a csúfot, hogy Kádár fogta az emberek kezét és ez nagy hatással van a mai társadalmára. Ez így van. Teljesen igazad van. Nem megoldás fogni az ember kezét. De ma teljesen cserben hagyni az? Hagyni hogy megfagyjanak 80-assával decemberenként? Nem magát Kádárt, nem magát a gondoskodást, hanem a szolidaritást sírja vissza a legtöbb ember. Túl nagy volt? igen. Ma túl kicsi? Igen. Ergo, indokolt? Indokolt a nosztalgia.
Vajon jogunk van-e pálcát törni a polgárok felett akik megélték a Kádár rendszert és beletörődtek hogy Kádár a vezető?
Hiszen miért tették? első vh gazdasági világválság, fasizmus, második vh, Szálasi rémuralma, Rákosi terrorja, 56 borzalmai, ha már reményünket Nagy Imrét elvesztették, kijárt már nekik ennyi év után, a legvidámabb barakk nem? Még ha ezt sajnos csak Kádár tudta megadni nekik..ű
Mit gondolsz pálcát törhetünk azok felett akik az akkorira szeretettel emlékeznek, és a maiban kiszolgáltatottságuk van és visszavágynak?
Én a kérdésben a körülmények miatt kérdeztem nem amiatt amit hátrahagyott.
Könnyebb, jah, milyen áron?
Ezt is mérd fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!