Ti szívesen élnétek Kádár János Magyarországán?
Most hidegen hagy ki milyen eszmei beállítottságú, higy liberális, nacionalista, tyütyütyütyü.......
Most csak az érdekel higy élnétek-e az életeteket , mindennapjaitokat Kádár János Magyarországán?
Tudom milyen volt, hogy működött, meg mi lett a vége mi volt az eleje stb. ismerem a történelmet.;),. De mint egyszerű ember, lényegtelen micsoda, élnétek azon a Magyarországon?
(Fogalom beli tisztázás: most Orbán Viktor Magyarországán élünk . ;), gondolom rájöttetek. Itt érzitek jobban magatokat,vagy ott éreznétek?)
Ne kímélejetek:D
Gyerek voltam a 80-as években, szóval nem tudom pontosan megítélni, hogy felnőttként hogy éreztem volna magam, illetve hogy mennyi a válaszomban a nosztalgiafaktor, hiszen a többség szívesen emlékszik vissza gyerekkorára.
De igen, szívesen élnék akkor, minden egyszerűbbnek és kiszámíthatónak tűnt gyerekfejjel.
"Az 1-esnek meg mondtam h lényegtelen milyen beállítottság, máshonnan nézd."
Honnan máshonnan, ha egyszer ez alapjaiban határozza meg a mindennapjaidat? Sokkal inkább most mindegy a világnézet, mert MOST VAN VÉLEMÉNYSZABADSÁG. Ha egyszer az eltérő világnézetért simán meghurcolnak, tönkretesznek akkor egyszerűen nem lehet mindegy, nem lehet tőle eltekinteni.
Miben volt idejemúlt a Kádár-rendszer?
Hogy nem verték a négereket, mint az USÁ-ban?
Hogy mindenkit elláttak az orvosok, senkit se hagytak magára mert nem tudott egy bizonyos összeget kipengetni mint az USÁ-ban?
Hogy senki sem éhezett, nem mint az USÁ-ban?
Hogy az embereknek nyugodt életük volt, nem pedig nyugtatókon éltek, mint az USÁ-ban?
Hogy nem mászkált mindenki stukkerekkel és nem voltak utcai voltak lövöldözések, mint az USÁ-ban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!