Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok akkor is zsugoriak...

A magyarok akkor is zsugoriak magukkal szemben ha van vagy volna pénzük?

Figyelt kérdés

Sok emberrel dolgoztam már együtt, román, szlovák, szerb, meg persze magyarokkal, mindig elsütöm az örök kérdésem "Mit vennél, hogyan élnél, ha nyernél a lottón vagy meggazdagodnál a vállalkozásoddal?"

Mivel egyik eshetőség sem pár tíz millióról szól, hanem száz milliókról így meglepődtem hogy sokan azt mondják élnék ugyanúgy, és nem szórnám el.

Ezután megkérdezem hogy milyen hobbinak hódolna, van-e olyan autó amit rögtön megvenne, illetve lakna-e egy medencés amerikai házban, a legmegosztóbb az autós rész, van akit nem érdekel mert sajnálná rá a pénzt

Én 600-800 milliós összvagyonnal ami persze már megtakarítás lenne a bankban, nem szégyellnék 40millióért autót venni, és legalább 4-5millióért sportmotort, elvégre úgy kéne élnie az embernek, ha meg van körülötte minden, és meg is teheti hogy színt vigyen az életébe, miért kéne fukarkodni

Sokan úgy tartják pont az ilyenek viszik el a pénzt, de szerintem nem, ha akkora pénztemető volna 30-40milliós autót venni nem gyártanák az arabokon kívül senki számára.

2016. jún. 20. 21:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Sajnos a magyar alapvetően csóró nép, sosem ismerte a jólétet igazán.Meg egyfajta mentalitás is ez.Akik alacsony színvonalon éltek, náluk az a minta rögzült, a kuporgatás, vegetálás, kicsinyesség.Nem tudják a jobbat elképzelni, félnek is megengedni maguknak.
2016. jún. 20. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:

"Mivel egyik eshetőség sem pár tíz millióról szól, hanem száz milliókról így meglepődtem hogy sokan azt mondják élnék ugyanúgy, és nem szórnám el. "

Ez a nagy átgondoltság aztán ha megkapja az ember a fizetését egyszerűen elillan.

A legtöbb lottómilliárdos sztori ér egyébként szomorú véget.

2016. jún. 20. 22:07
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Amikor otthon voltam faternál falun, akkor lementem vele a helyi kocsmába és ott hallottam két 50 év körüli férfit beszélgetni, hogy ők mit tennének 3 milliárd forinttal, ha nyernének a lottón.

Soha nem felejtem el, az egyik azt mondta, hogy ő venne magának hat kapálógépet, mert ha az egyik elromlana és szervizbe kéne vinni, akkor még mindig maradna neki öt, ami működik és kapálhatná vele a kertet.

Azóta is ezen röhögök, akárhányszor eszembe jut a sztori. :D:D:D

2016. jún. 20. 22:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Érdekes, valóban sok embernek nem is volna szabad ennyi pénzhez jutnia ha nem tud vele bánni, illetve ha nem merné költeni.
2016. jún. 20. 22:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre, hogy leginkább azok ilyen fäszarik, akik (nincs feltétlen ÉS logikai kapcsolat a pontok között):

+ a rendszerváltás előtt legalább 25-30 évvel születtek

+ annyira vidékiek, hogy még a középiskolát is vidéken végezték (az igazi vidéken, nem pedig megyeszékhelyen)

+ erősen konzervatív közösségből származnak

+ nem műveltek

Van olyan szakmunkást végzett falusi proli rokonom, aki minden héten 3000 forintot ellottózik (több, mint egy havi fizetése évente), de a kérdésre, hogy mit csinálna, ha nyerne, annyi a válasz, hogy venne egy másik alsó kategóriás használt autót a 20 éves F-es Astrája helyett, a többi pénzt meg őrizgetné, leszámolna a munkahelyén és otthon tespedne, meg a kertet kapálgatná.

2016. jún. 20. 22:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Ökörség a kérdésed, én nem lennék ennyire zsugori! :)
2016. jún. 20. 22:39
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez azért van, mert mi a spórolásra vagyunk berendezkedve. Elég csak az arányokat nézni.

A 40 misis autó a megtakarításod 5%-át teszi ki. Persze, ez így kimondva nem tűnik soknak, de mondjuk nem ritka dolog, hogy egy ember sajnál magára kiadni 4-6 ezer forintot, márpedig, arányaiba az is a fizetés 5%-a. Főleg, hogy a sok kis dolog a veszélyes. Az aprót nem számolod. Márpedig, nincs annyi pénz, amennyit nem lehetne elkölteni.

800 millióból én, de még az ükunokám is elélne, ha jól be van osztva. Azonban, ha arról lenne szó, egy hét alatt elcseszem neked egy luxushotelben, mondjuk balin. Lehet, még egy hét sem kéne hozzá.

Mondjuk, ha megtudsz állni egy autónál, egy háznál, akkor nincs probléma.

2016. jún. 20. 22:50
 8/10 partizana ***** válasza:
100%
Akkor sem vennék 40 millióért autót ha 1 milliárdot nyernék. És erre egészen egyszerű a válaszom: Azért mert nincs rá igényem. HA már van 1 milliárdom akkor rendezném az ügyeimet (ha lennének), vennék egy autót mondjuk 10-15 millióért, egy házat és egy-egy nyaralót Balatonon és az Adrián, a maradék kb. 500-600 milliót befektetném, hogy profitot termeljen.
2016. jún. 20. 23:32
 9/10 Vazul1972 ***** válasza:
100%
Én az utolsó hozzászólóhoz csatlakoznék.40milliós autóra, sportmotorra,abszolút semmi igényem,akkor meg mi a francnak?De még csak Ibizára se rohannék bulizni.Az ilyesmiket meghagyom Berkinek,Habonynak,meg a többieknek. Egy házzal és egy 10milliós kocsival bőven beérném, elutaznék pár helyre a világban,melyek érdekelnek,utána meg azt hiszem,tökéletesen tudnám élvezni az életet a "Berkis,Győzikés életérzés" nélkül is.
2016. jún. 21. 13:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor vennék 30-40 milliós autót és 4-5 millió motort, ha nem lottóból lenne 600-800 milliós megtakarításom. Ha lenne egy vállalkozásom ami mondjuk termel 40 millió profitot egy évben és tényleg van 600-800 millió megtakarításom, akkor azért vennék ennyiért autót.
2016. jún. 21. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!