Mi a tanulsága a mostani választásoknak?
Szerintem az h a média nagy hatalom! És akié a média azé a hatalom! Ha a Jobbiknak, Civil Mozgalomnak Lmp-nek lett volna tv-jük, akkor meg tudták volna ismertetni a Programjukat a szavazókkal, meg be tudták volna mutatni a sunyi dolgaikat a többi pártnak, simán le tudták volna őket járatni! Akkor 90% a kispártokra szavazott volna! És most jut eszembe milyen gusztustalan volt a Danubiusszal, meg a Sláger rádióval mit csináltak! Mindent a hatalomért!
A másik tanulság számomra az h a Jobbiknak változtatni kellett volna a szónoklatán! Ha nem ennyire gyűlöletkeltők, az emberek nyitottabbak lettek volna jobban a programjuk megismereésére. Sajnálom, h ennyi áldozatot, nem tudtak a vezetők hozni!
Nektek mik a tanulságok ebből a választásból?
Végülis a Politikai bűnöző elit nem cserélődött le:(
De a Jobbik bekerült, és fog sok kényelmetlen percet okozni a többi pártnak! Akár kényszerítheti is őket, h szavazzanak meg ezt azt, ha nem akarják, h a gusztustalan dolgaik napvilágra kerüljenek:) Így végig sakkban tartja őket a Jobbik. Milyen jók ezek a háttéralkuk:) Ők hozták magukat ilyen kényelmetlen helyzetbe.
A média valóban nagy hatalom. De rosszul látod a dolgokat. Az LMP-t úgy nyomatták, hogy még a csapból is ez folyt, ezért szerzett ilyen sok szavazatot, mert a sok birka beette. És csak a "más politika" érzés miatt szavaztak rá. Ha a programjukat is bemutatják, azzal nagyon rosszul jártak volna, mert kiderült vna, hogy semmilyen más politika nincs itt, csak átnevezték az szdsz-t.
A Jobbikot viszont folyton lejáratták, tőlük ezzel sok szavazatot vettek el, mégis nagyon jól szerepeltek. Nem gyűlölködés volt, amit csináltak, csupán az igazságot mondták ki. Persze a ballib média azt is ugy torzitotta mindig, hogy gyűlölködésnek tűnt az egész.
Amúgy, hogy konkrét példát mondjak erre a médiahatalomra ezzel a két párttal.
Márc. 15-én kint voltam az mszp-s és a jobbik-os ünnepségen is. Az mszp-n voltak kb ezren, ez nem is lényeg, de a jobbikon nem túlzok, ha azt mondom 20-25ezren voltak ott. A Bajcsi-Zsilinszky az Arany János utcátol a Deákig (200 méter 8 sávos út+ járdák) tömve volt emberrel, plusz még a Deákon is sokan voltak.
Aztán nézem este az RTL-t. Még az LMP-t is bemutatták, hogy fát ültetnek, voltak ott kb 10en. A Jobbikról, ahol jóllehet a legtöbb ember volt, egy szó nem esett.
Szerintem ez a TV-s beszéd is tisztán mutatta, hogy miért tartják szélsőségesnek a pártját.
Szélsőséges beszéd:
Leromboljuk a két TV székházát, sóval beszórjuk a romokat, kiírjuk, hogy így jár, aki a magyarokat gyalázza (a Mónika sóban vagy hol?). Az alkalmazottait kiüldözzük stb.
Normális retorikával ugyanez:
Megszüntetjük a színvonaltalan műsorokat (Mónika show, győzike), a híradót semlegesebbé tesszük, és megemeljük a bírságok összegét, és az így befolyó bírságokból valami pozitív dolgot hozunk létre, mondjuk támogatjuk a kultúrát sugárzó csatornákat (pl. Duna TV)
ÉG ÉS FÖLD A KÜLÖNBSÉG!
Pont most írtam egy ilyesmi választ az egyik kérdésre. Azért annyiban pontosítanék hogy hiába lenne a jobbiknak tvje, ez a játék nem ennyire egyszerű. Minden magyar "celeb", "elismert szakember" meg "művészúr/művésznő", meg a magyar egyes kettes csatorna erősebbé teszi őket. Egy darab tv nem sokat ér ellenük. Egyébként meg az LMP pont hogy a média meg a reklámok miatt jutott el oda ahol van. Szerintem nem véletlen hogy az LMP és a civil mozgalom között ekkora a különbség.
Egyébként egyet értek vele hogy a nagymagyarországozással pl le kéne állnia a jobbiknak, a cigányozással meg a jobbik szavazóknak (hiszen a jobbik egyáltalán nem cigányellenes, sőt, rendbe akarják szedni a cigányságot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!