Értelmezésedben mit jelent a magyarellenesség szó? Mitől magyarellenes valaki a szemedben? Azokat kérdezem, akik használják a szót.
Minél több a konkrét példa, annál jobb. Én nem provokálni akarok, csak sokan használják ezt a szót, de sokszor nem indokolnak, így kíváncsi vagyok, mit/kit tekintenek magyarellenesnek.
Minden választ értékelek, amely:
- a kérdésre válaszol, tehát azt mondja meg, hogy SZERINTED mi az, hogy magyarellenes
--> tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek mások hogyan értik, illetve hogy akik ezt hangoztatják, mit gondolnak
- amelyik nem kulturálatlan.
Nem megyek előrébb a "nem tudom, én nem használom" jellegű, ezen a fórumon gyakran látható válaszokkal sem.
Illetve szerintetek egy átlag ember mivel tud tenni a magyarságért?
Köszönöm.
" illetve hogy akik ezt hangoztatják, mit gondolnak"
Mármint de, természetesen ez érdekel, de tőlük maguktól, nem valakitől, aki idejön megmondani.
Szövegkörnyezettől is függ.
Ha valaki azt mondja, "a magyarok nem elég precítek úgy általánosságban,rossz az adózási morál".Az nem magyarellenesség, hanem kritika.
De, ha valaki azt mondja "a szentkorona egy svájci sipka" vagy, Magyarországra akar idegen etnikumokat telepíteni, idegen etnikumokat részesít előnyben (liberális), az magyarellenesség.
Magyarellenes az, aki a saját értékrendjének kisajátítja a magyarságot, és az azzal nem egyező értékrendű magyarokat kizárja belőle, miközben vállalhatatlan viselkedéssel lejáratja a magyar nevet. Ők azok az ultra-nacionalisták, akiket manapság bizonyos körökben mélymagyarnak szokás nevezni.
Egy átlag ember pedig azzal tud tenni a magyarságért, ha példát mutat tisztességből és műveltségből, amelynek nem része más kultúrák alacsonyabb rendűnek bélyegzése és más értékrendek mérlegelés és indoklás nélküli elutasítása. Vita (az értékrendek ütköztetése) esetén pedig tárgyilagos, betartja a retorika vitára vonatkozó szabályait.
Bár mondtad, hogy nem érdekel, hogy szerintem mi mások szerint a szó jelentse, mégis itt kell kezdenem. A legtöbb buta mélyproli nagymagyar szerint magyarellenes az, aki nemt esz automatikus különbséget emberek között, csak a nemzetiségük miatt, tehát akinek a szemében egy külföldi éppannyit ér, mint egy magyar. Jellemzőjük az idegengyűlölet, így aki befogadó, az szerintük magyarellenes, jellemzőjük, hogy bár templomba nem járnak, káromkodnak és csalják a feleségüket, de azért az iszlám egy barbár horda, a keresztény értékeket védeni kell, aki szerint pedig az iszlám nem feltétlen az erőszak vallása, az magyarellenes, stbstb.
SZERINTEM jó magyar az, aki olyan értékeket képvisel, amire az egész magyarsága büszke lehet. Nem tanulatlan mélyproli, aki trianonon meg a százötvenévigvédtükeurópátatöröktől-című hazugságon kívül mást nem ismer a történelemből, aki nem gyűlölködik, aki nyitottan áll más kultúrákhoz, de amikor kell, akkor megvédi a magyar értékeket (tehát értsd úgy, hogy nem szóban, nem fotelban ülve szidja a migránsokat, hanem segít bárkinek, aki segítségért jön, mindaddig, amíg az vissza nem él vele).
Én személy szerint nem teszek különbséget nemzetek között, az EB-n sem a magyaroknak szurkolok, mert az egész csapat és a hozzá tartozó szurkolói mentalitás olyan szinten taszít, hogy az hihetetlen, és igen, remélem, kikapunk mindig, de nem gondolnám, hogy ez lenne a magyarság ismérve. Ha meg kéne védeni az országot, előbb mennék önkéntesnek, mint a Pista bácsi, aki bár nem látott még egy migránst sem, de utálja az összeset.
"Bár mondtad, hogy nem érdekel, hogy szerintem mi mások szerint a szó jelentse, mégis itt kell kezdenem. "
Te legalább megértetted ezt, ellenben pl. a 4-essel.
Köszönöm a válaszokat, sokkal jobbak, mint amikre számítottam (azt hittem, egymásnak esik mindenki).
Nem én pontoztam le a válaszokat.
Egy liberális pedig nem lehet "magyarpárti".
Alapból internacionalista-kozmopolita ideológiát képviselő csak magyarellenes lehet.
Erre a legjobb példa az 5.
Liberális ugyanaz az embertípus, mint régen a kommunista.
A liberálisok nem magyarellenesek, hanem fehér emberellenesek.
Itt van az 5. válaszoló például.
Egy liberális miért kéri ki, hogy "ő márpedig magyar", amikor a liberális embereknek nincs nemzetisége, ugyanis kozmopolita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!