A magyarországi munkáltatók miért ilyen irreális béreket fizetnek?
Még a multicégek is.
Évek óta Ausztriában dolgozom, de sokszor elegem van már abból, hogy korán kell kelni és napi 160 kilométert levezetni.
Kiköltözni nem akarok, egyrészt azért mert itt a család, másrészt, többe kerülne az albérlet, mint az üzemanyag.
Dolgoztam Magyarországon is, másfél évet pályakezdőként,a fizetésem nettó 120 ezer volt.
Akkor mondtam, hogy elég, raktam német nyelvvizsgát, szakmait is és kimentem.A második helyre fel is vettek.Adminisztrátorként kezdtem, aztán kicsit feljebb jutottam.De, így sem vagyok középvezető vagy hasonló.
Itt keresek 2100 eurót.
Szóval, sokszor megelégelem az ingázást,két hete jelentkeztem, itt egy közeli multicéghez.A környéken azt mondják "jól fizet".
Értelemszerűen, nem várok el 2100 eurós fizetést, nem élek álomvilágban.
Be is hívtak, el is voltak ájulva az osztrák munkatapasztalattól.
A bérigénynél kezdődtek a bajok.
Én nettó 300 ezer forintot mondtam.Ők közölték, nem tudnak ennyit fizetni, ez középvezetői szint.210 ezret tudtak volna.
Azért, az életszínvonalamból annyira nem akarok leadni, ezért a nettó 300 az alap.
A 200 ezres fizetés jó, ha nem valaki nem lakik albiban és nincs hitele.
Nekem meg van egy menyasszonyom, szeretnénk építkezni, családot alapítani.
Ő is kint dolgozik és hasonló véleményen van, mint én.
Dolgozna itthon is, csak nem annyiért, amit fizetnek.
Kiköltözni nem szeretnénk, szeretjük ezt az országot, pár dolgot leszámítva.
Meg, én annyira nem szeretem az osztrákok természetét, munkahelyen is, valami rájuk jön és még az élő fába is belekötnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!