Mi a véleményetek arról, hogy a különböző televíziós műsorokban (TV2) letegezik Orbán Viktor miniszterelnökünket és utána még "jó pofin" nevetgélnek is rajta?
Az semmi én azt hallottam, hogy Amerikában MINDENKIT letegeznek!!!!
Komolyra fordítva nagyon helyes, ne legyen már megint tekintélyuralmi rendszer...
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:56
Vonát nem is kell magasztalni! A múltkor teljesen baráti hangnemben beszélgettem vele!
Hatalmas OV Miniszterelnökünk érinthetetlen, felfoghatatlan, tökéletes, csodálatos, gyögyörű.... stb.
Ezt szabad mondani? Mit fog tenni az a hülye? megszedi magát, nekünk jobb nem lesz, és?
"Mert Orbán nem ember?? Őt nem lehet tegezni vagy mivan a kérdezővel, sötét?"
Vagy előtt vessző, mi van külön, te sötét:) Talán próbáld meg értelmezni, amit olvasol: "mi a véleményetek". Nem azt jelenti, hogy nem lehet más véleményetek, hanem azt, hogy kíváncsi vagyok a véleményetekre. Nem pedig az oktalan személyeskedésre.
"Az semmi én azt hallottam, hogy Amerikában MINDENKIT letegeznek!!!!"
Az angolban valójában a magázás terjedt el. Olyannyira, hogy már nincs is külön tegezés és magázás. Csak egyféle megszólítás van, amit viszont nem tekinthetünk igazából egyiknek sem. Mindenesetre eredetileg a "you"-t nem tegezésre használták, nézz utána nyugodtan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!