Te támogatnád az alapjövedelem bevezetését Magyarországon, ha lenne róla népszavazás?
Azaz közismertebb nevén a LÉT PÉNZ bevezetését? A tervezet szerint felnőtteknek 50.000 Ft járna, gyermekeknek 25.000 Ft.
Kapcsolódó cikk: [link]
Feleslegesen erőlködtök, svájc után biztos nem fogják meglépni! :D
Pedig ott ráadásul arányaiban is kevesebb ingyenélő van, nem csak jóval fejlettebb gazdaság.
"ma 10:36"
nagyon szépen benyelted a kommunista demagóg dumát. Régen minden jobb is volt, ugye? Mond csak a fenekedet kitudod egyedül törölni vagy akkor is az államért visítasz?
ma 11:28, ne dumálj hanem robotolj! A milliárdos tőkésnek sokba kerül a luxusjacht amit a munkádból termel ki. :))
"Régen minden jobb is volt, ugye?"
Miért, régen is milliárdosok gazdagodtak a munkádból és az adódból? Mert én úgy emlékszem és úgy is tapasztaltam hogy a munkát elvégző is jócskán részesült abból amiért megdolgozott.
37-es.
Alapvetően rosszul fogod fel a dolgokat.
Attól, hogy te szívsz mert nincs normális állásod az egy dolog. Én viszont élek mint hal a vízben 2x évesen több mint 250 nettót keresek 2 év munkaviszony után.
Miért?
Mert tanultam azért. Van egy képesítésem amire úgy tűnik hogy VAN kereslet. És hajlandóak megfizetni engem azért amit csinálok. Miért?
Azért mert azt a munkámat nem sokan tudnák elvégezni. Azért.
Miközben utcát söprögetni bárki tud.
Ennyi.
És őszintén megmondom, hogy baromira nem izgat, hogy a közmunkások mennyit keresnek. Nekik is megvannak a lehetőségeik, csak nem élnek vele. Ennyit erről.
Ha adhatok egy tippet akkor jelentkezz CNC gépkezelő vagy ipari hegesztő képzésekre.
Féléves képzés, tandíjas ez igaz, de sok cég még a tandíjat is kifizetné helyetted ha később odamennél dolgozni akkora hiány van ilyen magas képzettségű ipari szakemberekből. Pl. 300 ezer bruttóért nem találnak a cégek hegesztőt. Állandó a munkaerőhiány ezekből a szakmákból.
Nem beszélve arról, hogy ha tudsz még mellette angolul is akkor tiéd a világ. Svájcban, Ausztráliában és Olaszországban pl 4000 eurót fizetnek havonta egy 10 év munkatapasztalattal bíró profi CNC gépkezelőnek.
Szóval, mindenkinek van lehetősége, csak a legtöbb ember nem hajlandó a legkisebb erőfeszítést sem tenni azért, hogy kitörjön a nyomorból, hanem inkább várja az "ingyenpénz" bevezetését meg hasonló dolgokat amikkel megint a rendesen melózókat húznák le.
Tanulni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!